ep parque eolicoveladilloaccionanavarra
ACCIONA - Archivo
4,11€
  • -0,05€
  • -1,18%

Acciona ha aconseguit un nou contracte amb Telefónica per subministrar a l'empresa de telecomunicacions durant el 2019 un volum d'electricitat d'origen renovable estimat en 345 gigawatts hora (GWh), xifra que representa un 58% de l'energia elèctrica en alta tensió amb telemesura que Telefónica consumirà a Espanya durant aquest exercici i un 23% del seu consum elèctric total.

  • 121,20€
  • 3,15%

En un comunicat, Acciona explica que en funció d'aquest contracte atendrà un total de 72 punts de subministrament situats en grans instal·lacions de procés de dades, oficines i altres centres de Telefónica a Espanya. Es tracta del segon contracte consecutiu de venda d'electricitat a l'operadora que s'adjudica Acciona, després del subscrit per 2018.

Es tracta del segon contracte consecutiu de venda d'electricitat a l'operadora que s'adjudica Acciona, després del subscrit per 2018

En aquest sentit, afirma que, igual que tota l'energia que comercialitza, la subministrada a Telefónica comptarà amb acreditació d'origen 100% renovable certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC). L'ús d'energia neta evitarà l'emissió a l'atmosfera de 107.000 tones de CO2, segons el mix energètic d'Espanya.

"Ser proveïdor elèctric de Telefónica per segon any consecutiu suposa per a Acciona un aval a la nostra estratègia de comercialització d'energia 100% renovable plenament competitiva i un destacat exemple de com el sector corporatiu pot contribuir a accelerar la transició energètica i afrontar l'escalfament global", ha assegurat el director de Gestió d'Energia d'Acciona, Santiago Gómez Ramos.

Per la seva banda, el director d'Operacions, Sistemes i IT de Telefónica Espanya, Joaquín Mata, ha ressaltat que aquest acord és "fonamental" per a la companyia a Espanya, ja que li permet seguir sent "100% renovable" i ha afegit que, juntament amb el seu Programa d'Eficiència Energètica, es tradueix en menys emissions de CO2 i costos.

Telefónica ressalta que és també totalment renovable en altres mercats com Alemanya, Brasil i el Regne Unit, per la qual cosa s’acosta així al seu objectiu del 100% en tots els països el 2030, la qual cosa estima que li reportarà un estalvi del 6% en la factura d'energia, l'1,4% dels seus ingressos actuals. A nivell global més del 50% de l'electricitat que fa servir és energia neta i ha estabilitzat el seu consum tot i que el trànsit ha crescut un 107% durant els tres últims anys i ha millorat així la seva eficiència energètica un 52%.

Per la seva banda, Acciona reforça amb aquest nou contracte el seu negoci de venda d'energia a grans clients al mercat ibèric, on compta més de 500 clients i 2.700 punts de subministrament vigents i un volum d'energia associat de 5.900 gigawatts hora (GWh) el 2018, un 11,3% més que durant l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador