ep archivo   edificio de la sede de telefonica a 27 de abril de 2021 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica, en la seva primera reunió amb els sindicats, els ha traslladat la situació de "gravetat" en la qual es troba el negoci a Espanya. Així mateix, les parts s'han emplaçat a presentar les seves propostes sobre el pacte social en els pròxims dies, en en matèria de formació contínua i contractació de joves, entre altres, per a afrontar el context al qual s'enfronta la 'teleco'.

  • 3,96€
  • 1,18%

Segons UGT, la direcció de l'operador ha identificat com a matèries a tractar el 'reskillimg' i la formació, la deslocalització d'activitats, mesures de flexibilitat laboral i noves formes de treball, impuls del talent intern, incorporació del talent jove i plans d'igualtat i diversitat.

Per a presentar aquests projectes, se celebraran noves reunions aquest dimecres i aquest dijous. Entre els temes tractats no s'ha trobat el pla de sortides voluntàries per a més de 3.000 treballadors que analitza la direcció.

La companyia ha fet una exposició sobre la situació financera de Telefónica en la qual ha abordat el descens constant d'ingressos per la reducció d'accessos, clients i recaptació, amb pressió constant sobre el marge de beneficis en tots els productes.

A més, ha criticat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per la seva política d'obligacions a l'operador en la fibra òptica i els esdeveniments esportius.

LES PROPOSTES PER PART D'UGT

Per part d'UGT, s'ha traslladat a l'empresa que comparteix la "gravetat de la situació" i s'ha reclamat una "estratègia ambiciosa consolidada en la inversió, creixement i ocupació tecnològica de la màxima qualitat".

Per a això, el sindicat proposa crear un mapa d'activitat amb les fortaleses i mancances de l'empresa per a prendre decisions de cara a l'estabilitat de la plantilla i el futur de l'empresa.

UGT planeja portar a les pròximes reunions proposades relacionades amb la formació contínua, la deslocalització d'activitats per a mantenir l'ocupació en províncies, la flexibilitat en les noves formes de treball, l'adaptació "urgent" del pla d'igualtat" i l'impuls de talent intern, així com una major contractació.

Noticias relacionadas

contador