• Àngel Vilà ha incidit que el mercat britànic és "estratègic" per a Telefónica
O2 Telefonica mobile Three telco

El conseller delegat de Telefónica, Àngel Vilà, ha assenyalat que la companyia segueix preparant una possible sortida a borsa de la seva filial al Regne Unit, O2, després que el resultat de la recent subhasta d'espectre celebrada al país hagués enfortit la companyia.

  • 4,01€
  • 1,21%

"Després de l'èxit de la subhasta i el molt bon acompliment de les nostres operacions al Regne Unit, continuem progressant en la preparació d'una potencial OPV", ha assenyalat el conseller delegat durant la conferència amb analistes per presentar els resultats del primer trimestre.

Vilà ha incidit que el resultat de la subhasta, durant la qual es va adjudicar 80 MHz en les bandes de 2,3 i 3,4 GHz al Regne Unit al preu "més baix per MHz" de tots els operadors, dona a la companyia la possibilitat d’"enfortir la seva proposició de qualitat". "Som una empresa més forta ara que quan vam parlar durant l'anterior conferència", ha postil·lat.

En aquest context, ha remarcat que l'OPV "segueix sent encara una opció", per la qual cosa estan treballant en això i vigilant les condicions de mercat per estar preparats per dur a terme aquest procés quant sorgeixi una oportunitat adequada.

Així mateix, ha incidit que el mercat britànic és "estratègic" per a Telefónica, perquè està a l'avantguarda de la revolució del consumidor digital a Europa, i O2 és un actiu "molt atractiu", per la qual cosa considera que una sortida a borsa ajudaria a l'estratègia i la flexibilitat financera de la filial, així com millorar el balanç del grup.

Segons recull FactSet, el Regne Unit representa el 12,6% del negoci total de la 'teleco' presidida per José María Álvarez-Pallete.

ALEMANYA I REGNE UNIT

Pel que fa a l'estratègia de convergència de l'empresa a Europa, Vilà ha recordat que aquesta sempre és positiva per al negoci, però en països com Alemanya o el Regne Unit la tendència a la convergència és "lenta" i ha tingut una "tracció limitada" fins a la data.

En aquest sentit, ha remarcat que segueixen analitzant les evolucions que es produeixin en aquests mercats per accedir a xarxes de fibra quan ho necessiten, però ha recalcat que l'enfocament centrat en el negoci mòbil que manté als dos països és "sostenible".

Preguntat per si estan oberts a coinvertir amb altres companyies per millorar el seu accés a serveis de telefonia fixa, Vilà ha assenyalat que estan oberts a acords amb altres actors per tenir la infraestructura que necessiten per a les seves operacions.

Noticias relacionadas

contador