• ...però sense perdre de vista la rendibilitat
camara futbol

Telefónica ha revelat aquest dijous les seves xifres dels primers tres mesos de l'any. La mirada del mercat ha apuntat cap al deute, el comportament del seu negoci a Llatinoamèrica i l'impacte de l'efecte divisa. Encara hi ha un altre assumpte que preocupa els analistes. L'etern debat sobre els drets televisius del futbol.

  • 4,22€
  • 1,73%

Durant la conferència amb analistes, Àngel Vilà, conseller delegat de Telefónica, ha hagut de respondre diverses preguntes sobre les intencions de la companyia sobre les adjudicacions de drets televisius aquest 2018. "La Lliga de Campions i LaLiga són atractius però a un preu adequat", ha afirmat Vilà.

Una valoració que dona continuïtat a què assenyala la presentació de resultats de febrer, quan l'executiu va apuntar que serien "extremadament racionals amb els drets del futbol" i que "hi ha una possibilitat genuïna i clara de no renovar el contracte per emetre les pròximes temporades", declarava el conseller delegat de Telefónica.

Àngel Vilà ha insistit que Telefónica està negociant amb Mediapro la compra dels drets per emetre la Lliga de Campions durant les pròximes tres temporades a partir de la de 2018/2019. Tot i això, ha matisat que hi ha una "possibilitat molt clara" que la companyia no adquireixi aquest contingut.

Els drets agraden però no a qualsevol preu. "En continguts esportius, tant la Lliga com la Lliga de Campions, sempre analitzarem l'equació entre cost i benefici de forma racional i sempre hem dit que hi ha una possibilitat molt clara que no renovem el contracte de la Lliga de Campions", ha incidit Vilà.

Ángel Vilá ha matisat que hi ha una "possibilitat molt clara" que la companyia no adquireixi la Lliga de Campions

En aquest sentit, l'analista de GVC que realitza la cobertura de Telefónica, Eduardo García Argüelles, opina que "sembla evident que, finalment, Telefónica no adquirirà els drets de la Lliga de Campions i sí que licitarà per adquirir els de LaLiga", apunta. L'expert apunta que, a causa de la inflació existent dels drets televisius del futbol, "seria un baló d'oxigen per als comptes de la companyia que no compri els drets", afirma.

No obstant això, aquesta oferta suposa un important reclam per una àmplia majoria dels clients de Telefónica. El conseller delegat de Telefónica ha reconegut que la competició europea és un contingut atractiu per als seus clients, però sempre que sigui adquirit en condicions sòlides, i ha subratllat que estan analitzant com respondre als diferents escenaris que sorgeixin de la negociació dels drets del futbol.

Encara que hi ha una part dels clients de Telefónica que no estan tan contents amb 'la guerra del futbol'. Com destaca l'analista de GVC, "la penetració de la televisió de pagament a Espanya és encara limitada i l'augment de les factures que provoquen els paquets de televisió, telèfon i internet provoca una erosió de marca", matisa Eduardo García Argüelles.

La productora de Jaume Roures va adquirir els drets en exclusiva de les dues competicions per als propers tres anys el juny del passat exercici a canvi de 1.100 milions d'euros, però a excepció del seu OTT Bein Connect, no té una altra plataforma per emetre les dues competicions.

Pel que fa a la licitació dels drets de LaLiga, el seu president, Javier Tebas, ja ha declarat la seva intenció d'augmentar la recaptació un 30% respecte a l'anterior concessió de 2014 fins als 3.900 milions d'euros pel proper paquet triennal. Un pla ambiciós que pot acabar 'espantant' els grans operadors.

Noticias relacionadas

contador