• "La prioritat és acudir a la subhasta de l'espectre per presentar-nos davant els inversors amb els deures fets", va assenyalar el 22 de febrer passat Álvarez-Pallete
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA

Telefónica UK (O2 UK) ha obtingut a la fase principal del procés de subhasta d'espectre al Regne Unit, un total de 80MHz per un import de 523.600.000 de lliures (aproximadament 600 milions d'euros), segons ha informat aquest dijous la companyia. "Aquesta important inversió és una prova més del compromís de Telefònica amb el Regne Unit", ha dit l'operadora.

  • 4,01€
  • 1,21%
"Les freqüències que ens hem adjudicat avui ens permeten millorar encara més, si és possible, la nostra xarxa, tant ara com al futur, impulsar l'economia i establir les bases per al 5G a Gran Bretanya", ha assenyalat Mark Evans

O2 serà adjudicatària de quatre blocs de 10 MHz a la banda de 2,3 GHz i vuit blocs de 5 MHz a la banda de 3,4 GHz. La companyia s'ha adjudicat el total d'espectre 4G subhastat d'ús immediat, és a dir 40 MHz a la banda de 2,3 GHz i 40 MHz que s'utilitzaran per al llançament dels serveis 5G (banda de 3,4 GHz).

La companyia ha dit que amb aquestes adjudicacions aconsegueix "la combinació d'espectre adequada per ampliar la capacitat de la seva xarxa 4G de manera immediata i preparar el desplegament de la infraestructura 5G quan se n’acordin els estàndards tècnics".

Mark Evans, conseller delegat d'O2, ha afirmat que "Telefónica UK és referent al Regne Unit en termes de qualitat de servei i fidelitat del client i ha estat reconegut com 'la xarxa amb la millor cobertura'. Les freqüències que ens hem adjudicat avui ens permeten millorar encara més, si és possible, la nostra xarxa, tant ara com al futur, impulsar l'economia i establir les bases per al 5G a Gran Bretanya".

El resultat d'aquesta subhasta al Regne Unit s'esperava amb gran expectació. L'objectiu era aconseguir la màxima amplada de banda i millorar la imatge de l'empresa per a la seva futura venda o llançament a borsa.

"La prioritat és acudir a la subhasta de l'espectre per presentar-nos davant els inversors amb els deures fets", va afirmar el passat dia 22 de febrer, durant la presentació dels resultats anuals del grup, José María Álvarez-Pallete, president de l'operadora. El primer executiu de Telefónica vinculava així la futura venda de la seva filial britànica a l'adquisició d'aquestes freqüències per 4G i 5G.

La venda d'O2 continua sent un objectiu clau per a Telefónica per assolir el seu 'objectiu final', que és reduir el seu deute (al tancament del 2017 se situava als 44.230 milions d'euros). La Comissió Europea (CE) va vetar fa dos anys la venda d'O2, primer operador de telefonia mòbil al Regne Unit, a Hutchison per 13.500 milions al·legant motius de competència.

Noticias relacionadas

contador