ep logo de telefonica
Lino Mirgeler/dpa - Archivo

Google ha tancat una aliança amb Telefónica per impulsar el seu negoci de computació al núvol. La companyia de Mountain View obrirà una regió de Google Cloud a Madrid que aprofitarà la infraestructura que la 'teleco' dirigida per José María Álvarez-Pallete té a la capital espanyola, que compta, ressalten, "amb els més alts estàndards internacionals de seguretat i protecció de dades".

  • 4,22€
  • 1,73%

Amb aquesta nova regió, els clients de Google Cloud que operen a Espanya es beneficiaran de la baixa latència i l'alt rendiment dels seus fluxos de treball i dades allotjades al núvol.

La regió comptarà amb tres zones per protegir-se contra les interrupcions del servei, i es llançarà amb un paquet de productes clau de Google, entre ells Kubernetes Engine i BigQuery.

L'aliança amb Google suposa també un recolzament per a Tech, la nova divisió de serveis tecnològics creada per Telefónica a la fi de novembre, que té en el 'cloud' un dels seus principals negocis, juntament amb la ciberseguretat i la internet de les coses (IoT). La 'teleco', que el 2019 va obtenir uns ingressos de 697 milions d'euros (un 18% més que el 2018) pel seu negoci 'cloud', aspira a generar més de 2.000 milions d'ingressos el 2022 amb aquesta filial, i el 'cloud' n'aportaria el 50%.

Amb aquesta col·laboració, totes dues companyies pretenen combinar la plataforma Mobile Edge Computing de Google amb l'experiència en xarxes de Telefónica per definir, desenvolupar i oferir conjuntament ofertes 5G per a empreses i consumidors. També uniran els seus esforços per oferir "solucions innovadores" de Google Cloud al sector públic i privat a tots els mercats on opera Telefónica.

Noticias relacionadas

contador