ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el pleno extraordinario recuperacion y
EUROPA PRESS

Telefónica es troba a les etapes finals de la negociació d'un acord per a la constitució d'una empresa independent que s'encarregaria del desplegament de la xarxa de fibra òptica a Alemanya, amb una inversió d'uns 5.000 milions d'euros, segons informen aquest divendres diferents mitjans.

  • 4,10€
  • -0,94%

L'operadora articularia el projecte a través de la seva filial Telefónica Infra, que planeja signar un acord amb un fons d'infraestructures i un grup de bancs finançadors cap a finals d'octubre. Els bancs prestarien dos terços dels recursos necessaris per a construir la xarxa de fibra i la resta seria capital aportat principalment pel fons, que manté negociacions exclusives amb l'operadora espanyola. És probable que Telefónica Alemanya adquireixi una participació minoritària en el capital i es converteixi en 'client àncora' (la xarxa estaria oberta a més operadors).

La notícia posa xifra (5.000 milions d'euros) i data (finals d'octubre) al pla de desplegar fibra a Alemanya. La companyia ja va informar a la 'conference call' dels resultats del segon trimestre que Alemanya és un mercat amb poc desplegament de fibra i que, encara que ells estan ben coberts gràcies als acords majoristes (el recentment estès amb DTE, el de Vodafone i el de Tele-Culumbus), no descartaven anar de bracet de Telefónica Infra/Telefónica O2 i algun soci financer/fons per a desplegar fibra en àrees on no n'hi hagués, i deixar-la oberta a tercers.

"Donada la situació financera de la companyia (deute financer net/EBITDA segon trimestre 2020 de 2,68 vegades), veiem positiu un acord que minimitzi la inversió inicial (a costa, òbviament, de marges més estrets) anant de bracet amb un fons d'infraestructures i bancs. A més, en cas de fer la inversió al seu torn a través de Telxius es reduiria encara més la caixa inicial compromesa (ja que el 50% el posen KKR i Pontegadea)", expliquen els experts de Banc Sabadell.

Els 5.000 milions d'euros representen un 13,4% del deute financer net. "Si hi posen un 25% (joint venture entre Telxius i un fons Infra al 50%) incrementarien el deute financer net un 3,3%, alguna cosa que creiem que no seria mal vist, ja que en certa manera és 'necessària' la inversió per continuar creixent en fixa a Alemanya, i a més incrementaria ingressos majoristes de Telxius/Telefónica Infra en la mesura que es fiquin tercers en la xarxa", conclou Sabadell.

Noticias relacionadas

contador