ep economia- pallete animaespanaseractor fundamentalla revolucion tecnologicala manotelefonica
TELEFÓNICA
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Telefónica estudia vendre la seva filial a Equador i iniciar un programa de recompra d'accions per frenar la seva crisi borsària. El seu Consell d'Administració es reunirà aquest dimarts, 10 de setembre, per analitzar aquestes possibles mesures i intentar aturar la seva caiguda en borsa. També es debatrà la situació complicada al Regne Unit i Argentina. La reunió s'ha avançat després que, durant el mes d'agost, l'acció marqués un mínim anual als 5,94 euros.

Segons publica El Confidencial, Telefónica s'ha plantejat iniciar un programa de recompra d'accions per fins al 2% del seu capital social. A més, també contempla amortitzar l'1,48% del seu capital que té en autocartera. Per la seva banda, El Economista ha assenyalat que el grup vol vendre el seu negoci a Equador, que estaria valorat entre 600 i 800 milions d'euros.

Els experts de Bankinter calculen que la recompra d'accions suposaria 1.180 milions d'euros als preus actuals. Encara que consideren aquestes dues notícies "positives", afegeixen que "el millor per als accionistes seria que el Consell acabés aprovant mesures més ambicioses per rellançar la cotització".

Des de Banc Sabadell, comenten que la possible recompra d'accions, "llança un missatge que l'acció està barata", tot i que alhora afegeixen que "la quantia és poc significativa, ja que en total suposa un 3,5% del total de accions". A més, assenyalen que "l'operació implicaria augmentar el deute financer net (DFN) en un 1,7%", l'estratègia contrària que ha defensat Pallete durant els últims anys.

Sobre la venda d'actius, afirmen que "segueix responent a la seva estratègia d'optimitzar la seva cartera i reduir deute, la qual cosa valorem de manera positiva, encara que la filial de l'Equador té una mida poc significativa i la seva venda permetria una reducció del DFN de l'1,8%".

Les accions de Telefónica repunten un 1,2% després d'aquestes notícies, fins als 6,60 euros. "Si al final es confirmen aquestes filtracions", conclou Bankinter, "quan es publiquin l'acció de Telefónica amb prou feines es mourà, perquè ja s'han descomptat en el preu".

Noticias relacionadas

contador