ep enagas se suma a la iniciativa global methane alliance para reducir emisiones de metano un 60
Eduardo Parra - Europa Press
13,83€
  • 0,05€
  • 0,36%

S&P Global Ratings ha revisat la perspectiva d'Enagás de negativa a estable tot i l'entorn menys favorable per al sector del gas. L'agència de qualificació creu que el 2026 s'"hauria d'aparèixer una forta disminució dels ingressos del voltant del 28% per a les activitats de transmissió en comparació amb 2020".

"Considerem que el nou entorn regulador per a les activitats de transmissió de gas és menys favorable, cosa que diluirà la qualitat dels guanys d'Enagas durant el període 2021-2026", expliquen. El 8 de novembre de 2019, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va donar a conèixer els detalls del seu nou model de remuneració per al transport de gas i la regasificació per a aquest proper període regulador.

L'agència de ràting destaca que ara l'entorn regulador d'Espanya per a la transmissió de gas "és menys solidari" a causa del "paper menys important de gas en la propera política energètica de país i donant com a resultat menors incentius per desplegar infraestructura de transmissió de gas".

S&P assenyala que "una combinació de negocis que evolucioni cap a més activitats intermèdies a llarg termini conduirà a objectius financers més alts per 2021-2022". Afegeixen que, a causa que s'espera que l'EBITDA d'activitats totalment regulades "disminueixi a causa d'una menor remuneració a Espanya, esperem que els guanys, principalment en forma de dividends, de projectes intermedis representin aproximadament el 30% de l'EBITDA a mitjà termini, en comparació amb al voltant del 15% el 2019".

D'altra banda, consideren que la inversió de Tallgrass Energy i la remuneració final proposta per a la transmissió de gas al nou període regulador 2021-2026 "debilitaran el perfil de risc financer d'Enagás".

No obstant això, S&P avisa que podrien reduir la qualificació de la companyia si augmentés encara més la proporció d'activitats intermèdies internacionals amb més risc en la seva combinació de negocis, amb un enfocament en actius no regulats, "cosa que podria conduir a un model operatiu de negocis més arriscat".

Per contra, "podríem considerar una acció de qualificació positiva" si es donés un acompliment operatiu i financer constant en les activitats regulades d'Enagás, una trajectòria creixent dels seus fluxos de dividends dels seus actius intermedis, principalment Tallgrass Energy, combinada amb una major certesa de recuperació total o gairebé total de la seva inversió en SGP, conclouen.

Noticias relacionadas

contador