enagas portada
13,80€
  • 0,10€
  • 0,73%

Els títols d'Enagás han aparegut aquest dijous disparats i se situen com els més alcistes de l'IBEX 35. En el selectiu espanyol el segueix Naturgy. Els inversors han reaccionat de manera positiva a la possibilitat que la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) vagi a rebaixar a la meitat la retallada a la retribució del gas.

  • 20,06€
  • -0,40%

En concret, Enagás registra pujades que ronden el 8%, fins a la zona dels 22,61 euros, mentre que les accions de Naturgy avancen més d'un 4%, fins a cotitzar als 24,81 euros.

S'espera que la CNMC donarà a conèixer durant els pròxims dies la proposta final. De moment, segons publica aquest dijous El Confidencial, el consell de la CNMC es planteja continuar amb el model de retribució per demanda i no implantar el de pagament per actius, proposat pels tècnics.

Aquest canvi suposa que els ingressos canviaran de forma considerable per al proper període regulador que va des de 2021 fins al 2026. Amb la proposta inicial, la retallada representava un 33%, però, amb la d'ara, aquesta rebaixa seria del 15%.

No obstant això, cal assenyalar que aquesta proposta no és definitiva, ja que la decisió final no està presa encara i durant aquests dies continuen les reunions entre els responsables. S'espera que es prolonguin durant la setmana que ve.

Noticias relacionadas

contador