ep sede de naturgy en madrid
NATURGY - Archivo

S&P ha reiterat a Naturgy el seu ràting de BBB amb perspectiva 'estable' en plena crisi del coronavirus. Malgrat això, l'agència de qualificació preveu que la cotitzada de l'Ibex es vegi impactada per "uns menors volums, l'efecte divisa i els preus de l'energia".

  • 23,72€
  • 1,80%

Per a 2020, S&P anticipa que Naturgy tanqui l'exercici amb un Ebitda 600 milions per sota del registrat al 2019 (4.600 milions d'euros).

La resta, és a dir, un 70% del seu Ebitda, "hauria d'aguantar gràcies als seus negocis tant a Espanya com a Llatinoamèrica", sospesa l'agència de qualificació creditícia. "La perspectiva estable indica que esperem que les mètriques creditícies de Naturgy es recuperin al 2021", apunta S&P.

Naturgy acaba d'informar de guanys un 41,6% inferiors aquests tres primers mesos de l'any. La companyia va aprofitar a més per modificar les seves prioritats per a la resta de 2020.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de l'energètica presidida per Francisco Reynés a la fi del primer trimestre es va situar en 944 milions d'euros, un 15,6%.

Excloent-ne els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ascendir a 305 milions d'euros, un 19% menys, mentre que el seu Ebitda ordinari va ser de 1.102 milions d'euros a tancament de març, un 5,6% menys, sense comptar en tots dos casos els costos de reestructuració de 158 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador