ep sede de naturgy en madrid
NATURGY - Archivo

Naturgy ha guanyat un 41,6% menys durant els tres primers mesos de l'any. La companyia ha aprofitat, a més, per modificar les seves prioritats per al que resta de 2020.

  • 23,36€
  • -0,09%

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de l'energètica presidida per Francisco Reynés a la fi del primer trimestre es va situar en 944 milions d'euros, un 15,6%.

Excloent-ne els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ascendir a 305 milions d'euros, un 19% menys, mentre que l'Ebitda ordinari va arribar a 1.102 milions d'euros a tancament de març, un 5,6% menys, sense comptar en tots dos casos els costos de reestructuració de 158 milions d'euros.

El grup destaca que l'impacte del Covid-19 sobre els resultats d'aquest primer trimestre va ser "limitat", ja que les seves conseqüències econòmiques van començar a pesar gradualment en l'evolució de la companyia només a partir del mes de març.

No obstant això, adverteix que des d'aleshores l'impacte de la pandèmia ha estat "notable" en la demanda de gas i electricitat a Espanya i Llatinoamèrica, així com en un escenari desafiador al mercat internacional de GNL i en la devaluació de divises a països clau de l'Amèrica Llatina. Per això, espera que la Covid-19 tingui "més impacte" en els resultats del segon trimestre de l'any.

NO VEU POSSIBLE DONAR 'GUIDANCE' PER A 2020

Per això, davant les importants incerteses de l'entorn pel Covid-19, Naturgy considera que "no és possible ni prudent" donar un 'guidance' per al 2020, encara que avança que les seves línies de gestió prioritàries per a l'any se centren en, entre altres, "mantenir una elevada liquiditat, una còmoda posició de balanç i flexibilitat, així com fer ús dels mecanismes de revisió ordinaris i extraordinaris contemplats als contractes d'aprovisionament de gas per adaptar-los a les condicions del mercat".

Així mateix, Naturgy accelerarà les seves iniciatives de transformació per millorar en eficiència i flexibilitat i en assignació de recursos davant el nou escenari; i continuarà analitzant oportunitats de creixement i de rotació d'actius que contribueixin a la millora del perfil de risc de la companyia i a la creació de valor.

Pel que fa a les inversions del grup aquest trimestre, van ascendir a 201 milions d'euros, afectades per un menor creixement d'inversions en xarxes de gas i per una desacceleració d'altres projectes.

El 55% del total (111 milions) es van destinar a inversions de creixement, incloent-hi projectes renovables a Espanya i a Austràlia i Xile. La companyia preveu invertir en desenvolupament renovable més de 350 milions d'euros addicionals a Espanya i a nivell internacional en el que queda d'aquest exercici.

Noticias relacionadas

contador