ep willie walsh consejero delegado de iag 20200304123113
BERND SETTNIK/DPA - Archivo

S&P furga en la nafra d'IAG. L'agència de qualificació creditícia n'ha rebaixat el ràting de BB a BBB- i la seva perspectiva d'estable a negativa. "Està prenent mesures però seran insuficients", amenaça l'entitat al seu últim informe sobre el conglomerat d'aerolínies.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

L'agència reconeix que IAG "està implantant mesures per mitigar el col·lapse de la demanda de viatges aeris els últims mesos, però no preveiem que això sigui suficient per compensar completament la caiguda en picat dels ingressos”.

"Creiem que el coronavirus pot donar com a resultat un enfonsament del trànsit aeri de passatgers de fins a un 50% al 2020, i que la recuperació s'allargarà fins a l'any 2023”, augura S&P al seu informe. Per a aquest exercici, l'agència anticipa que l'Ebitda d'IAG entri en territori negatiu.

“Això, agreujat pels requeriments de capital circulant, que podrien ser materials per uns reemborsaments potencialment més grans, o unes reserves de viatges desordenades, resultaran en uns fluxos de caixa lliure operatius significativament negatius i en una acumulació de deute”, continua S&P.

S&P adverteix a IAG que el seu deute es duplicarà enguany fins als 15.000 milions d'euros. La cancel·lació del dividend i la reducció del 'capex' "només compensaran de forma moderada l'augment del deute ajustat", afirma. Com a resultat, l'agència també revisa la seva avaluació del risc de finançament de IAG des d''intermedi' a 'agressiu'.

Per a 2021, S&P sí que preveu una millora del reduïment financer del consorci d'aerolínies i un Ebitda ajustat d'entre 3.000 i 3.500 milions d'euros. Malgrat tot, aquestes xifres continuaran situant-la per sota dels nivells del 2019, abans de la crisi. “La baixa visibilitat sobre l'evolució de la pandèmia i les tendències de recessió indiquen que les nostres previsions estan subjectes a riscos significatius”, conclou l'agència.

Noticias relacionadas

contador