ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol 20181102153707
EUROPA PRESS - Archivo
15,01€
  • -0,01€
  • -0,03%

L'agència de qualificació creditícia S&P Global Ratings ha obert la porta a elevar el ràting de Repsol, en augmentar fins a 'Positiva' des d’'Estable' la perspectiva de la seva qualificació actual 'BBB/A-2'.

"Si bé, no esperem noves iniciatives de reducció de deute, un sòlid acompliment operatiu i millores en la posició dels seus negocis podrien recolzar una major qualificació", ha assenyalat S&P en un comunicat. L'agència també ha destacat la "millora en les mètriques creditícies" del grup presidit per Antonio Brufau i dirigit per Josu Jon Imaz.

Segons S&P, "la perspectiva positiva reflecteix la nostra visió que Repsol està millorant gradualment la posició relativa dels seus negocis mentre reforça el seu balanç". Així, ha assenyalat que "els factors que podrien sustentar unes qualificacions més altes de Repsol s'estan afermant".

Entre ells, ha esmentat "la diversificació efectiva" dels seus negocis i "uns majors beneficis per la seva integració i eficiència", així com la millora dels seus paràmetres de crèdit.

S&P ha recordat que Repsol ha venut actius no estratègics per valor de 8.000 milions d'euros des de 2015, la qual cosa li ha permès reduir el seu deute en un 40% des de finals de 2015 i al mateix temps "finançar el seu creixement en el nou negoci del gas i de l'electricitat".

L'agència destaca que el percentatge entre els fons de les operacions (FFO - Funds From Operations) i el deute s'ha situat al 56%, de manera que la perspectiva de la valoració actual BBB ha "crescut materialment" des de novembre de 2017.

S&P espera que el deute de Repsol es redueixi fins als 9.000 milions d'euros "a finals de 2020", ja que l'augment del dividend i els programes de recompres d'accions reduiran "materialment" el seu ritme de despalanquejament.

Entre els principals riscos per al grup, torna a esmentar Veneçuela i Líbia, que suposen entre el 15% i el 17% de la producció total i on la inestabilitat política és molt elevada. Encara que en conclusió, S&P anticipa que podria elevar la valoració de la petroliera "durant els propers 12 mesos" si la companyia segueix complint el seu pla de negoci.

Aquesta mateixa setmana, l'agència Moody’s va elevar el ràting de Repsol en un graó per la "millora substancial de les seves finances", de manera que l'estratègia de Brufau i Imaz està donant els fruits desitjats.

Noticias relacionadas

contador