renault nissan petite revolution dans l etat major charge de daimler

S&P Global creu que la revisió de l'aliança Renault-Nissan podria beneficiar Renault a mitjà termini. L'acord, que encara ha de ser ratificat formalment pels Consells d'Administració dels dos grups, confirma que la cooperació entre els dos fabricants d'automòbils estarà limitada a projectes específics a l'Amèrica Llatina, l'Índia i Europa.

  • 46,85€
  • 0,94%

"Al nostre parer, això posa fi a la incertesa generada per una associació paralitzada sota l'aliança durant els últims anys i aclareix que les estratègies dels grups seran independents en gran mesura", afirmen els experts de l'agència de qualificació.

En base a l'acord proposat, la participació accionària creuada de l'aliança es limitarà al 15% i les accions addicionals de Nissan (28,4%) es transferiran a un fideïcomís francès on es neutralitzaran els drets de vot, però els drets econòmics romandran sota el control de Renault.

"És probable que això resulti en una flexibilitat financera més gran a Renault. En el futur, la solvència de Renault dependrà en gran mesura de l'execució del seu ambiciós pla de negocis que inclou, entre altres coses, la sortida a borsa d'Ampère, la seva unitat de negocis de programari i vehicles elèctrics (EV)", indiquen a S&P.

En aquest sentit, els analistes creuen que Ampère està completament finançada, però que els ingressos d'una possible oferta pública inicial permetrien a l'empresa accelerar-ne el desenvolupament. "L'oportunitat de vendre accions de Nissan proporciona així un marge financer addicional al pla de Renault".

Als preus actuals en què cotitza al mercat, aquestes accions representen entre 3.500 i 4.000 milions d'euros, o l'equivalent a aproximadament un terç del deute brut de Renault assignat a operacions industrials. "Tenint en compte la complexitat del pla industrial i els riscos econòmics i de mercat emergents, esperem que Renault apunti a optimitzar l'assignació de capital en la gestió dels seus actius. Entenem que Nissan tindrà un dret de subscripció preferent sobre les accions de Nissan que ven Renault", estimen des de l'agència.

Com a part de l'acord, Nissan encara planeja invertir en Ampère, cosa que proporcionarà a Renault un inversor industrial.

Noticias relacionadas

contador