ep el presidente y ceo de naturgy francisco reynes interviene durante la celebracion del iv foro
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) va apujar la perspectiva de la valoració de Naturgy des de negativa fins a estable en considerar significativament reduïda la possibilitat que la companyia executi el seu pla d'escissió en dues empreses diferents, denominat Géminis, abans del 2025.

  • 23,36€
  • -0,09%

Els experts de Bankinter, que aconsellen vendre el valor, amb un preu objectiu de 28,40 euros per acció, comenten que "la conjuntura energètica a Europa, derivada de l'esclat de la guerra de Rússia contra Ucraïna, i l'oposició del Govern van deixar el projecte en pausa".

A més, afegeixen que "les agències de rating tampoc veuen amb bons ulls aquesta escissió" i que el pla 'Géminis' "era concebut com una alternativa perquè els fons presents a l'accionariat (GIP i CVC) es quedessin amb els actius liberalitzats (amb els que poguessin buscar una venda), mentre que el sensible negoci regulat es quedés en mans de Criteria (un inversor que podria donar tranquil·litat al Govern pel que fa al subministrament de gas al país)”.

"Amb aquesta via de l'escissió taponada, Naturgy haurà de buscar una altra alternativa a la seva estratègia", conclouen aquests experts.

Per part seva, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, amb un preu objectiu de 24,20 euros, comenten que el projecte d'escissió "segueix paralitzat per diversos fronts com les tensions als mercats energètics i financers després de la guerra d'Ucraïna, la dificultat per reassignar el deute entre les dues companyies i mantenir el grau d'inversió, així com l'oposició política mostrada al projecte per l'actual Govern".

En aquest sentit, afegeixen que "serà clau la normalització d'aquests tres esculls perquè es pugui executar (cosa que sembla difícil a curt termini)". I conclouen que, "en tot cas, el pla d'escissió en dos negocis tampoc suposava una millora de la valoració a curt termini".

Noticias relacionadas

contador