ep archivo   junta general de accionistas de soltec
SOLTEC - Archivo

Soltec va perdre 15,3 milions d'euros durant el segon trimestre, mentre que el resultat net proforma (exclou l'impacte net dels derivats en BRL de Casablanca, Futura, Araxa i Pedranopolis en Soltec Industrial) es va situar en -12,3 milions d' euros.

  • 2,24€
  • 3,46%

La companyia ha tancat el segon trimestre del l'any amb uns ingressos de 58,6 milions d'euros, un increment del 7% respecte al mateix període de l'any anterior, i un EBITDA ajustat de -12,0 milions d'euros. Soltec ha dit que manté una "sòlida posició financera", amb una posició neta de caixa de 20,4 milions d'euros.

A principis de mes, la companyia va comunicar al mercat la seva previsió per al tancament d'aquest any. La xifra de vendes esperada durant el període a la divisió industrial s'espera que se situï al rang de 395 milions a 440 milions, mentre que el marge EBITDA es trobarà al rang entre -1% i +1%.

En el cas de la divisió de desenvolupament de projectes (Powertis), s'espera una pipeline per 2021 de 10 GW i s'ha actualitzat la previsió de rotació (total o parcial) d'actius a un rang entre 600 MW i 1.000 MW a causa del cost d'oportunitat que suposa la rotació de projectes en desenvolupament en fases primerenques en el context actual.

Les "fortes disrupcions" que s'estan produint a nivell global, fonamentalment les que estan vinculades amb el canvi de condicions en la logística internacional, així com l'escassetat de recursos de personal en certs països, tenen "un impacte directe en els marges de la segona meitat de l'any", ha dit l'empresa.

Així i tot, ha precisat que les perspectives del negoci es mantenen inalterades a mitjà termini tot i les alteracions conjunturals. "El potencial de les energies renovables, i en concret de l'energia fotovoltaica, continua sent una realitat a nivell global, així com la fortalesa dels indicadors operatius de la societat, permetent mantenir i reforçar el posicionament competitiu", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador