ep seguidores solares bifaciales de soltec
SOLTEC

Soltec cau un 4% aquest dijous després d'oferir un avanç de les seves previsions abans de donar a conèixer els seus resultats trimestrals. La cotitzada ha avançat que facturarà un 24,8% menys durant el primer semestre del l'any, percentatge que representa 87 milions d'euros.

  • 2,17€
  • -1,36%

Així ho ha informat la pròpia empresa a la CNMV, no sense abans recordar que els resultats complets es publicaran el proper 29 de setembre.

L'Ebtida ajustat de el grup ha entrat en terreny negatiu durant el segon trimestre, als 12 milions. A més, la posició neta de caixa de Soltec ha tancat la primera meitat de l'any amb 20,4 milions. La companyia ha recordat que té projectes signats per valor de 363 milions i un volum total de projectes de 2.906 milions.

De cara a mitjà termini, Soltec ha mantingut inalterades les seves previsions de negoci, tot i reconèixer certes alteracions conjunturals. Per al conjunt de l'any, el grup espera que la divisió industrial facturi entre 395 i 440 milions, amb un marge d'Ebitda d'aproximadament l'1%.

Pedro Echeguren, analista de Bankinter, apunta que l'Ebitda del grup empitjora durant el segon trimestre respecte al primer i "el missatge és negatiu a causa de les dificultats per construir plantes solars per les disrupcions esmentades". A més, afegeix que "la companyia no detalla les guies de resultats anteriors, les al·lusions que fa apunten que estem davant d'una retallada de guies".

Noticias relacionadas

contador