lupacb

S'acosta tempesta... o almenys això és el que opinen els experts. En plena desescalada mundial, els analistes anticipen rebrots del Covid-19 i això afectarà negativament les borses. Aquesta incertesa, sumada a la tensió entre la Xina i els EUA, té en alerta els inversors, que continuen no obstant això cerquen oportunitats per rendibilitzar els seus diners.

  • 0,21€
  • -0,24%
  • 16,04€
  • 0,12%

Entre els valors petits del mercat també poden trobar-se aquestes oportunitats. Diferents companyies, com PharmaMar i Fluidra, han explicat com els està afavorint aquesta crisi. La primera està venent kits per detectar la Covid-19 i investigant un possible tractament amb un dels seus compostos. La segona ha dit que, gràcies a l'efecte 'quedar-se a casa', la temporada es presenta bona pel que fa a la fabricació de piscines.

Tècnicament, PharmaMar és un d'aquests cinc títols petits que els experts de Bolsamanía, José María Rodríguez i César Nuez, consideren una bona oportunitat d'inversió en el moment actual. És veritat que "s'ha afanyat molt" en la pujada, tal com explica Rodríguez, però és cert també que "està fenomenal", com afegeix Nuez. "Ha superat els 5 euros i podria dirigir-se cap als màxims anuals, els 6,26 euros", anticipa.

Dues energètiques molt de moda aquests últims anys, Solaria i Audax, també es troben entre els favorits de tots dos dins del Continu en el moment actual. "Si manté el ritme, Solaria podria pujar fins als 12,5 euros", assenyala Nuez. Quant a Audax, si aconsegueix tancar l'ou baixista setmanal de 2,23 euros, aniria cap als 3,25, màxims de 2018, aventura Rodríguez.

Berkeley ha protagonitzat unes quantes jornades de fortes alces durant les últimes setmanes després de comunicar a l'abril que el seu famós projecte de mina d'urani a Retortillo (Salamanca) continua avançant malgrat l'estat d'alarma declarat pel Govern per la pandèmia. La companyia és un altre dels títols favorits dels experts de Bolsamanía dins dels valors petits del mercat espanyol. "Va trencar la setmana passada la directriu baixista de principis de 2019. No descarto que se'n vagi cap als màxims de 2019 (0,41 euros)", assenyala José María Rodríguez.

Ebro Foods tanca la llista de favorits. El confinament li està anant bé a la companyia, que comercialitza els aliments més venuts en aquestes circumstàncies: l'arròs, sota les marques SOS i Brillante, i també la pasta. Aquesta circumstància està fent que es recuperi a la borsa, i està atacant els màxims de l'any passat, els 20 euros. Aquests nivells són molt a prop dels seus màxims històrics, en 20,30 euros. Fins a març, Ebre Foods va registrar unes vendes totals de 845,2 milions d'euros, amb un creixement del 22,5% respecte a l'any anterior; el benefici net va ser de 47,8 milions, un 29,6% més.

Noticias relacionadas

contador