berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley registra fortes pujades de més del 20% al Mercat Continu que han arribat a superar el 30%. La companyia, molt volàtil a la borsa, es comporta així aquest dijous, sense que hi hagi en principi cap notícia que justifiqui aquesta pujada espectacular.

  • 0,21€
  • 0,23%

A la fi del passat mes d'abril, Berkeley comunicava a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el seu famós projecte de mina d'urani a Retortillo (Salamanca) continua avançant malgrat l'estat d'alarma declarat pel Govern per la pandèmia del 'Covid-19'.

Referent a això, assenyalava que la situació excepcional pel coronavirus ha provocat la suspensió del termini per a tots els procediments administratius i legals mentre que l'"estat d'alarma estigui vigent", encara que subratllava que l'Administració espanyola continua funcionant i que ha mantingut "una comunicació contínua" amb els funcionaris pertinents del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el Govern Regional de Castella i Lleó i el municipi de Retortillo per "assegurar que els processos de permisos continuïn avançant".

Així, els directius del grup s'han reunit i han mantingut "un diàleg constructiu" amb membres d'aquestes administracions durant el primer trimestre.

En concret, a la fi de març la companyia va presentar formalment la documentació oficial actualitzada en relació amb l'Autorització de Construcció al CSN. Berkeley indica que el següent pas en el procés és que l'equip tècnic del CSN completi el seu informe i el presenti al seu consell per a la seva ratificació.

A més, Berkeley Energia afirma que el Govern regional de Castella i Lleó va informar el municipi de Retortillo i a la companyia al març que l'autorització de l'ús excepcional del sòl, que ja havia estat atorgada i és un requisit previ per a la concessió de la llicència d'urbanisme, continua sent "totalment vàlida".

AIXÍ ESTÀ TÈCNICAMENT

Berkeley va superar aquest dimarts la directriu baixista que unia els màxims decreixents des de començaments de 2019, i ara estaria fulminant també la resistència que presenta als màxims anuals (ara suport), dels 0,1790 euros. És complicat establir zones objectiu per al moviment alcista, perquè són nombroses les resistències que ens ha anat deixant el preu des de començaments de 2019, sent la més importants (i molt allunyada dels nivells actuals) els 0,4160 euros (els màxims de 2019).

Noticias relacionadas

contador