ep fluidra 20200513085302
EUROPA PRESS - Archivo

Fluidra va registrar un benefici net d'1,6 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any comparat amb les pèrdues de 2,6 milions del mateix període de 2019. El líder mundial del sector d'equipament de piscines i 'wellness' va concloure els tres primers mesos de l'any amb un increment de l'EBITDA del 2,9%, fins a 51,4 milions d'euros, i un augment del 0,9% en vendes, fins a 315,8 milions d'euros.

  • 23,86€
  • 0,08%

En paraules del president executiu de Fluidra, Eloi Planes, “aquest ha estat un primer trimestre molt positiu si tenim en compte el context en el qual hem estat operant a nivell mundial. Volem expressar el nostre gran agraïment als treballadors, que han demostrat una absoluta dedicació i compromís tant amb Fluidra com amb els nostres clients en aquests temps difícils”.

La companyia ha dit que en aquest inici de l'any s'han aconseguit excel·lents nivells de rendibilitat, encara que això es va veure entelat per l'impacte del Covid-19 al març. Els efectes de la pandèmia van variar d'uns països a uns altres, sent el Sud d'Europa la regió que va sofrir l'impacte més significatiu. Durant la segona meitat de març països com Itàlia, França i Espanya van experimentar dures mesures de confinament, la qual cosa va impedir el normal desenvolupament de l'activitat.

Les sinergies de costos i la resta d'iniciatives per a la millora de marges - pilars del Pla Estratègic 2022 - continuen registrant un "molt bon comportament". A més, la forta capacitat de generació de caixa ha permès reduir el deute financer net de la companyia en un 6,2%, fins a 804 milions d'euros, malgrat les significatives inversions realitzades en M&A.

LA TEMPORADA PODRIA SER BONA

Fluidra ha dit que compta amb àmplia liquiditat gràcies al saldo en caixa, l'ABL i les seves línies de crèdit. En conjunt sumen un total de 454 milions d'euros dels quals, a 31 de març, s'havia disposat del 45%. A més, durant el mes d'abril, Fluidra va ampliar els seus préstecs i línies de crèdit en més de 100 milions d'euros com a mesura de precaució.

Pel que fa al negoci, si bé el confinament obligat per la Covid-19 s'ha deixat sentir durant els mesos de març i especialment abril, la companyia està constatant una ràpida recuperació a les zones on ja s'estan aixecant les mesures, registrant una forta demanda sostinguda. A més, estudis recents suggereixen que Fluidra pot experimentar una tendència favorable relacionada amb el factor de “quedar-se a casa” (efecte 'cocooning') generat per la pandèmia. Per això, la companyia estima que la temporada d'enguany, encara que escurçada per la situació extraordinària, podria ser bona.

Tot i l'impacte que ha tingut la pandèmia a nivell mundial, l'estratègia de Fluidra roman intacta. “La nostra tesi d'inversió continua sent la mateixa. Estem convençuts que ens trobem en una posició forta per fer front a aquest entorn desafiador”, ha explicat Eloi Planes.

La companyia proporcionarà més informació sobre les seves perspectives de negoci a la presentació de resultats del primer semestre, el 31 de juliol.

Noticias relacionadas

contador