agence societe generale lille 20230224183514

Fortes caigudes a Société Générale. El gegant bancari francès retrocedeix a la borsa després de presentar un nou pla estratègic per al període 2022-2026 que estableix un creixement mitjà anual dels ingressos d'entre el 0% i el 2%, sensiblement per sota del 3% fixat com a objectiu al quadrienni anterior.

  • 27,46€
  • 4,55%

El nou full de ruta del banc gal, presentat pel conseller delegat Slawomir Krupa i aprovat pel Consell d'Administració el 15 de setembre passat, marca com a objectius principals assolir un rendiment dels fons tangibles (RoTE) d'entre el 9% i el 10%, així com una ràtio cost/ingressos inferiors al 60%, una ràtio de capital ordinari de nivell 1 (CET 1) del 13% el 2026 i una ràtio de repartiment del benefici entre el 40% i el 50% a partir del 2023.

Així mateix, SocGen espera un cost net del risc entre 25 i 30 punts bàsics durant el període 2024-2026, dins d'una gana de risc estable. "El grup mantindrà una gestió clara i coherent del risc de crèdit: política prudent de concessió, diversificació i baix risc de concentració, gana estable pel risc de mercat i seguiment exhaustiu del risc de cua. El marc de risc abasta un enfocament holístic de la gestió del risc, incloent-hi els riscos mediambientals, socials i no financers", explica la companyia.

De la mateixa manera, la companyia parisenca ha indicat que espera reduir en un 80% la seva exposició en el petroli i en el gas per al 2030, en comparació amb els nivells del 2019, i que la reducció arribi al 50% el 2025. Anteriorment, el banc es marcava un objectiu del 20% per al 2025. Entre altres objectius mediambientals, la companyia ha anunciat un fons d'inversió de transició de 1.000 milions d'euros centrat en solucions de transició energètica i projectes basats en la natura i l'impacte que donin suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

D'altra banda, Société Générale gal ha assenyalat que reforçarà el compromís amb la diversitat de gènere, destinant 100 milions d'euros a reduir la bretxa salarial i amb l'objectiu de superar el 35% de dones en llocs d'alta direcció per al 2026.

Aquests nous objectius, expliquen des de l'entitat francesa, els permetran "ser un banc sòlid com una roca" en "racionalitzar la cartera de negocis, millorar l'administració del capital, millorar l'eficiència operativa, mantenir la millor gestió de riscos de classe". Segons Société Générale, el negoci de la companyia creixerà "de manera diferent", principalment, a través d'un assessorament més gran i el creixement dels actius ponderats per risc autofinançats, com a resultat d'una estricta disciplina de capital.

"Reforçarem el grup configurant una cartera de negocis simplificada, alhora que adoptarem les mesures adequades per augmentar el capital i la flexibilitat, millorar estructuralment el nostre palanquejament operatiu i mantenir la nostra gestió del risc, la millor de la seva categoria", ha indicat Krupa.

El conseller delegat de l'entitat ha assegurat que aquests objectius permetran al banc parisenc "accelerar la descarbonització dels nostres negocis i maximitzar el nostre impacte positiu a l'avantguarda de la transició energètica, mediambiental i social". "Fomentarem una cultura de rendiment i responsabilitat a tot el grup per assegurar que oferim un rendiment consistent i la creació de valor a llarg termini per a totes les nostres parts interessades", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador