carlos slim nueva

Carlos Slim es reforça en el capital d'FCC. I ho fa posant fi a l'era d'Esther Koplowitz a la constructora. El magnat ha resolt el préstec de 843 milions d'euros de l'empresària, que vencia ara, amb el qual es garanteix 60,54 milions de títols de l'empresa.

FCC

  • 12,62€
  • -0,63%

Com a resultat, la participació del mexicà a FCC es dispara fins al 76,4% i la de la família Koplowitz es redueix fins a un esquifit 4,53%.

Així ho ha anunciat la pròpia FCC a través d'un fet rellevant remès a la CNMV. El préstec en qüestió va ser sol·licitat a BBVA i Bankia en un intent de cercar finançament per mantenir el control de la companyia, ostentada fins aleshores a través de la societat B-1998.

La crisi financera mundial del 2008 i la bombolla immobiliària van arrasar FCC i els Koplowitz, que van ser incapaços de fer front als compromisos obligant-los a acudir a les entitats financeres el 2014, posant com a garantia accions del grup.

Va ser llavors quan Slim va irrompre amb força a la constructora, comprant-li a BBVA i Bankia el préstec, aplicant-li una quitació del 29%. Malgrat reduir la seva posició, s'espera que Koplowitz mantingui els seus actuals quatre llocs al Consell d'FCC, un dels quals és la Presidència, que ocupa la seva filla gran.

Noticias relacionadas

contador