ep un usuario se conecta a la plataforma netflix a 14 de octubre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Cada cop més espanyols consumeixen continguts audiovisuals a través d'internet, ja sigui de manera oberta o de pagament. No en va, al quart trimestre del 2022 gairebé la meitat van consumir continguts audiovisuals en línia almenys una vegada a la setmana. Plataformes com Netflix, HBO o Amazon Prime Video s'estan tornant essencials en el dia a dia de la majoria de ciutadans, cosa que s'aprecia que sis de cada deu espanyols amb accés a internet ja disposen de plataformes de pagament per veure continguts audiovisuals.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha analitzat el consum audiovisual dels espanyols a través d'aquestes plataformes en línia de pagament, que a finals del 2022 eren presents al 59,2% de les llars amb accés a internet. En aquest aspecte, el creixement interanual va ser del 7,4%, xifra que gairebé quintuplica l'obtinguda a finals del 2016.

A més, s'ha apreciat un augment en el consum de pel·lícules, que ja arriben a un 75,8%, i de sèries, amb un 64,2%, enfront dels informatius, que van passar del 64,3% del 2021 al 61,7% del quart trimestre del 2022. De fet, el servei utilitzat està directament condicionat pel tipus de continguts audiovisuals consumits. En el cas del telenotícies, aquests es van seguir principalment en obert, mentre que reproducció en directe o vídeos de gaming se segueixen a través de Youtube.

Finalment, l'edat condiciona també el servei utilitzat, amb àmplies diferències entre els més joves, entre 10 i 15 anys, que passen unes 2,4 hores diàries durant el cap de setmana en plataformes d'intercanvi de vídeos, i els adults de 65 anys o més, que van passar 3,6 hores diàries veient televisió en obert.

Noticias relacionadas

contador