ep archivo   acciona energia
ACCIONA - Archivo

Siemens Gamesa ha signat dos nous contractes que permetran reforçar el seu lideratge a Espanya, on compta actualment amb gairebé 15 GW instal·lats, el 53% de la capacitat total al país. Es tracta d'un contracte amb Grup Jorge per subministrar 7 aerogeneradors de el model SG 5.0-145 per a un parc eòlic a Herrera dels Navarresos (Saragossa) i un altre contracte per subministrar 10 turbines d'aquest mateix model també a la província de Saragossa.

  • 18,05€
  • 0,00%

Així, està previst que el parc eòlic d'Herrera dels Navarresos entri en funcionament a la segona meitat de 2022 i el contracte inclou el manteniment de les turbines per un període de 15 anys. L'altre parc començarà a funcionar a la primera meitat de 2022 i inclou el manteniment dels aerogeneradors durant 20 anys.

La suma dels dos parcs eòlics permetrà subministrar energia neta a prop de 70.000 llars, la cinquena part de la província de Saragossa, i evitarà l'emissió anual de 224.000 tones de CO2, xifra que equival a les emissions d'uns 130.000 vehicles.

"Amb la signatura d'aquests dos nous contractes consolidem la nostra posició de lideratge a Espanya i mostrem el nostre compromís amb l'avanç de l'energia renovable al país. De fet, aquest any fiscal hem signat diversos contractes a Espanya per instal·lar-hi 107 aerogeneradors amb una capacitat total de 534 MW", ha assenyalat Enrique Pedrosa, CEO per al Sud d'Europa, Àfrica i Amèrica Llatina.

Espanya, el segon país d'Europa i cinquè del món en instal·lacions eòliques, està donant impuls a les energies renovables. L'objectiu marcat per al 2030 és aconseguir que el 42% de l'ús final de l'energia provingui de renovables, davant el 20% de 2020, i que la presència d'energies renovables al sector elèctric sigui del 74%, per arribar al 100% renovable el 2050.

Entre les mesures dutes a terme per impulsar aquest creixement de les renovables destaquen les noves subhastes a Espanya, amb l'objectiu d'assignar un total de 20 GW fins al 2025, dels quals la meitat correspondrà a energia eòlica.

D'aquesta manera, el nou projecte de Siemens Gamesa suposarà també un impuls per als proveïdors espanyols, que participaran en la producció de diferents components. El 2020 les compres de Siemens Gamesa a empreses espanyoles van sumar 1.253 milions d'euros, un 4% més que l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador