ep archivo - siemens gamesa suministrara 69 aerogeneradores con una capacidad de 759 mw a croswind
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY / GURUTZ BEGOÑA

Siemens Gamesa ha tancat una comanda per subministrar 32 aerogeneradors en un parc eòlic de 160 MW a les Filipines, segons ha informat la cotitzada de l'IBEX 35 aquest dimecres.

  • 18,05€
  • 0,00%

El projecte, que serà el complex més gran amb aquesta tecnologia al país, està sent desenvolupat conjuntament amb AC Energy i UPC Renewables.

En concret, comptarà amb 18 aerogeneradors SG 5.0-145 i 14 SG 5.0-132, dos dels models més competitius de la regió. A més, la comanda inclou un contracte de servei i manteniment de cinc anys.

Filipines és el segon país de sud-est asiàtic amb major població i la seva demanda d'electricitat creix a un ritme anual del 6%. El país s'ha proposat reduir la seva dependència de combustibles fòssils importats i per a això s'ha fixat com a objectiu cobrir amb energies renovables un 35% de les seves necessitats energètiques per a 2030. L'energia eòlica és una de les fonts d'electricitat més barates del país gràcies a la seva elevada competitivitat.

El responsable de vendes de Siemens Gamesa al Sud-est asiàtic, Mart Huismans, s'ha mostrat "encantat" d'ampliar la llarga col·laboració amb UPC Renewables i AC Energy, i de "marcar junts el canvi de rumb que durant tant de temps hem esperat per a Filipines".

Des de 2014, el fabricant d'aerogeneradors ha instal·lat sis projectes a Filipines amb un total de 259 MW de capacitat i és líder de mercat amb una quota del 60%. La companyia també compta amb una posició rellevant en altres països de la regió com Vietnam, Tailàndia o Indonèsia.

Siemens Gamesa està present a Àsia Pacífic des dels anys 80 i hi ha instal·lat a prop de 9,5 gigawatts (GW) de turbines onshore (terrestre) a la Xina, Pakistan, Japó, Corea del Sud, Vietnam, Indonèsia, Filipines, Tailàndia, Austràlia i Nova Zelanda.

A l'àmbit offshore (marina), la companyia va completar la instal·lació de 128 MW, el primer projecte d'energia eòlica marina de Taiwan el 2019 i, a més, va aconseguir tres GW de comandes en ferm.

Noticias relacionadas

contador