ep aerogeneradoressiemens gamesabrasil 20190724144504
SIEMENS GAMESA - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa s'enfonsa en borsa aquest dimarts (-10%). El benefici net de la companyia ha caigut un 52,9% durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal (d'abril a juny), fins als 21 milions d'euros. Durant els primers nou mesos del seu exercici fiscal (d'octubre a juny), el benefici net es va duplicar, fins als 88 milions d'euros.

Les vendes durant el tercer trimestre fiscal van augmentar un 23%, fins als 2.632 milions, impulsades per la contribució de totes les unitats de negoci, especialment l'activitat "rècord" en mar oberta. Durant els nou primers mesos de l'exercici 2019, les vendes van ascendir fins als 7.283 milions (+12%).

"Encara que els factors adversos a curt termini impacten en els marges, les perspectives de Siemens Gamesa a llarg termini es mantenen sòlides", ha dit Siemens Gamesa

La companyia va finalitzar els nou primers mesos de l'exercici 2019 amb un EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració de 475 milions d'euros (-0,6%), equivalent a un marge EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració del 6,5%. Durant el tercer trimestre va registrar un EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració de 159 milions d'euros (+1,9%), amb un marge EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració del 6,1%. La companyia ha indicat que la "persistent disminució" dels preus a la cartera de comandes ha estat el principal impacte en la rendibilitat, juntament amb la volatilitat a mercats emergents i reptes en l'execució d'alguns projectes en terra ferma, compensats parcialment per les sinergies, les millores en la productivitat i el major volum de vendes.

Siemens Gamesa ha precisat que l'acompliment financer es troba en línia amb les guies presentades per a l'any fiscal 2019 (vendes de 10.000-11.000 milions d'euros i marge EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració de 7% -8,5%) , tot i que el tercer trimestre s'ha vist afectat per la volatilitat en mercats emergents i reptes en l'execució d'alguns projectes en terra ferma.

"Encara que els factors adversos a curt termini impacten en els marges, les perspectives de Siemens Gamesa a llarg termini es mantenen sòlides, impulsades per una cartera de comandes rècord, la seva diversificació geogràfica i de negoci, així com un dels portfolis de producte més competitius tant en terra ferma com en mar oberta", ha dit l'empresa en una nota.

Siemens Gamesa actualitzarà l'estratègia i l'acompliment de la companyia en un Capital Markets Day durant el primer semestre del 2020.

ACTIVITAT COMERCIAL

La companyia va aconseguir una cartera de comandes rècord de 25.100 milions d'euros (+8%), impulsada pels 4.700 milions d'euros (+42%) entre abril i juny, la major entrada de comandes en un trimestre. Mentre que l'entrada de comandes dels últims dotze mesos va pujar fins als 12.300 milions d'euros (+2,2%). Això permet assegurar el 98% del rang mitjà de l'objectiu de vendes compromès per a l'any fiscal 2019.

Siemens Gamesa conclou que, en un complex entorn sectorial, les perspectives a llarg termini segueixen sent positives. Segons l'Agència Internacional de l'Energia, la mitjana anual d'instal·lacions eòliques es duplicarà pràcticament per 2040. "Siemens Gamesa està ben posicionada per beneficiar-se d'aquest creixement a causa del seu lideratge en mar oberta i la seva forta posició als mercats en terra ferma emergents", ha assenyalat.

QUÈ OPINEN ELS ANALISTES D'AQUESTS COMPTES?

Àngel Pérez, expert de Renta 4, subratlla el fet que el marge EBIT hagi sorprès negativament, "afectat significativament per la reducció de preus i pels costos addicionals en l'execució de terra ferma al Nord d'Europa i l'Índia".

Al costat positiu, aquest analista destaca el "fort creixement de les vendes" i la "forta entrada de comandes", i també el fet que la companyia hagi reiterat les seves guies de cara a finals d'any. Pel que fa a les caigudes d'avui, recorda que es produeixen després que Siemens Gamesa acumuli alces del 45% l'any.

Noticias relacionadas

contador