ep archivo - aerogenerador de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa es desploma a borsa després de tornar a llançar anit un profit warning sobre els seus resultats, a causa del "acusat augment dels preus de les matèries primeres" i "a l'augment de les estimacions de costos de llançament de la plataforma 5.X de Siemens Gamesa, especialment al Brasil". Es tracta d'una de les companyies que més advertiments sobre els seus beneficis llancen en la borsa espanyola, la qual cosa sol provocar enfonsaments en el valor cada cert temps (l'últim va tenir lloc a la fi de gener de 2020).

  • 18,05€
  • 0,00%

La companyia ha explicat que "l'impacte d'aquests factors s'ha vist exacerbat per la pandèmia, especialment en països com el Brasil, on ens enfrontem a deficiències en la cadena de subministrament i colls d'ampolla relacionats amb l'execució".

Per això, el fabricant d'aerogeneradors s'ha vist obligat a retallar els seus guies de mercat per a 2021:

"S'espera que les vendes del grup per a l'exercici 2021 es trobin en la part inferior del rang comunicat juntament amb els resultats del segon trimestre el passat 30 d'abril de 2021 (10.200 milions d'euros - 10.500 milions).

S'ajusta el marge EBIT abans de PPA i costos I&R del Grup per a l'exercici 2021 a un rang de -1% a 0%" (enfront del +3% - +5% anticipat anteriorment).

En aquest context, el grup ha anticipat que els seus resultats preliminars del tercer trimestre fiscal inclouran unes vendes de 2.700 milions d'euros, i un*EBIT negatiu abans de PPA i costos I&R de -150 milions d'euros.

Siemens*Gamesa afegeix que "la reavaluació de la rendibilitat de la cartera de comandes d'aerogeneradors (WTG) a conseqüència dels factors abans esmentats, ha donat com a resultat provisions per un import estimat de 229 milions d'euros en aquest trimestre. L'impacte es concentra fonamentalment en els primers projectes amb la plataforma 5.X de Siemens Gamesa al Brasil amb lliurament en els exercicis 2022 i 2023".

D'altra banda, l'empresa assenyala que "l'entrada de comandes durant el trimestre va ascendir a 1.500 milions d'euros, afectada per la volatilitat estàndard del mercat Offshore". La cartera de comandes total ascendeix a 32.600 milions.

Finalment, afirma que "continua els seus esforços per aconseguir una rendibilitat sostenible i les mesures en curs sobre els costos i d'eficiència s'intensificaran especialment per a la plataforma 5.X".

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

"Notícia negativa que reforça la nostra tesi d'inversió en el valor. Encara que es continua treballant per a donar-li la volta al negoci, principalment en onshore, els efectes de la pandèmia i la pujada de preus de matèries primeres i de transport dificulta aquests objectius i genera importants dubtes sobre la capacitat per a tornar a obtenir retorns positius en l'àrea onshore", afirmen els experts de Renta 4, que han reiterat el seu consell de infraponderar el valor en les carteres, amb una valoració de 17,52 euros per títol.

"De nou sorpresa negativa en marges, les noves provisions i el rang de marge EBIT pre ajustos esperat, entre -1% i 0%, tornen a posar de manifest les dificultats de rendibilitat en el negoci de Onshore", assenyalen des de Bankinter.

"El nivell de deute net també se situa per sobre de l'esperat per a l'exercici. Encara que les perspectives per al sector i el creixement de l'activitat a llarg termini són positives, especialment en Offshore, revisarem les nostres estimacions i continuaríem sent cauts en Siemens Gamesa".

I en aquest sentit, esmenten que "les noves provisions continuen mostrant les dificultats de marges de la cartera actual i els múltiples als quals cotitza descompten ja un escenari de fort creixement a llarg termini, per tant, deixen poc marge a retards o pressions en la normalització dels marges o augments de competència".

Per anàlisi tècnica, el valor s'ha desplomat fins al suport dels 22 euros, "base del canal baixista pel qual es ve desplaçant el preu en els últims 7 mesos", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador