• Des que ha començat a llançar aquests comunicats, l'empresa ha frenat el seu fort moviment a la baixa
  • Gamesa acumula un retrocés del 40% des de principis de juliol
presidenta gamesa
Bolsamanía

Siemens Gamesa ha anunciat aquest dimecres un acord per al subministrament de 97 MW a l'Argentina. La companyia ha tancat durant el mes de setembre una comanda en ferm amb l'operador parc eòlic Arauco S.A.P.E.M. (amb participació estatal majoritària), que inclou la instal·lació de 28 aerogeneradors G132-3.465 MW per a les etapes III i IV del projecte eòlic Arauco, ubicat a la província de la Rioja, a l'oest de país.

  • 18,05€
  • 0,00%

Es tracta de la primera comanda d'aquest model d'aerogenerador que la companyia rep a Sud-Amèrica, "el que demostra la fiabilitat i confiança que està rebent aquest model al mercat", ha assenyalat Siemens Gamesa en una nota. El subministrament de les màquines està previst per al segon trimestre de 2018, mentre que la posada en marxa del parc es realitzarà durant l'últim trimestre de 2018 i el primer trimestre de 2019.

"La signatura d'aquest contracte marca una fita per a Siemens Gamesa, a afermar la seva posició en un mercat que compta amb un enorme potencial eòlic", ha subratllat José Antonio Miranda, CEO per a Llatinoamèrica. Aquest projecte s'emmarca dins el programa Renovar 1.5, llançat pel govern argentí el 2016 per fomentar la inversió al sector energètic renovable. El país s'ha marcat com a objectiu cobrir el 8% de la demanda energètica amb fonts renovables per 2017 i el 20% per al 2025.

"Amb aquesta comanda, reforcem el nostre compromís per desenvolupar la cadena de subministrament local, en contractar la fabricació de torres dels aerogeneradors a Argentina, i demostrem així el nostre decidit suport al fet que el pla liderat pel govern sigui implementat amb èxit", ha subratllat Miranda.

Per la seva banda, el CEO de parc eòlic Arauco SAPEM, Juan Fernando Carbel, ha ressaltat l'esforç de Siemens Gamesa en la incorporació de proveïdors locals en els contractes de subministrament.

Aquesta comanda és la segona que tanca Siemens Gamesa a Argentina en aquest any 2017, després de la comanda tancat al març amb el mateix client que es troba en execució per a les etapes I i II del projecte eòlic d'Arauco.

TRES DIES, TRES COMUNICATS... DE MOMENT

Aquest últim anunci d'un contracte -en aquest cas a Argentina- és el tercer consecutiu que porta a terme Siemens Gamesa en sengles tres sessions. Aquest dilluns, la companyia anunciava una "ordre ferma" de compra de 150 aerogeneradors a la Xina. Per la seva banda, aquest dimarts, comunicava el subministrament de la seva turbina eòlica model D8 en dos projectes a França.

Totes aquestes comunicacions s'han fet abans de l'obertura del mercat i en els tres casos Siemens Gamesa s'ha vist impulsada en borsa. Aquest dimecres lidera de nou l'IBEX amb alces de l’1,87%, fins als 11,720 euros.

Siemens Gamesa està vivint un mal any a causa dels seus problemes al mercat indi. Després de publicar els seus últims resultats, la companyia es va desplomar un 25% durant diverses sessions i, des de començaments de juliol, es deixa un 40%.

Noticias relacionadas

contador