ep turbina de 14 mw de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) instal·larà el seu nou model d'aerogenerador 'SG 14-222 DD', de 14 megavats (MW) i llançat al mercat tot just una setmana, al projecte eòlic marí de 'Hai Long 2', de 300 MW i situat a Taiwan.

  • 18,05€
  • 0,00%

El fabricant controlat pel grup Siemens va ser seleccionat com a proveïdor preferent al novembre de l'any passat per a aquest projecte, subjecte a la signatura del contracte i a la decisió final d'inversió dels socis del consorci, el productor independent d'energia canadenca Northland Power i el promotor taiwanès Yushan Energy.

Siemens Gamesa va indicar que el nombre exacte d'aerogeneradors que s'instal·larà en aquest primer projecte de 300 MW dependrà de les condicions específiques de l'emplaçament. A més, s'està considerant la possibilitat d'instal·lar aquest model també a la resta del projecte Hai Long, amb 1.044 MW de capacitat.

Situat a uns 50 quilòmetres de la costa del comtat de Changhua, a l'Oest de l'illa, el projecte 'offshore' de Hai Long 2 servirà d'eix per a ampliar la presència industrial de Siemens Gamesa a Taiwan i crear, juntament amb els seus proveïdors locals, un 'hub' industrial d'eòlica marina per a la regió d'Àsia Pacífic, tal com la companyia va anunciar recentment.

Aquest centre industrial exercirà un paper central en la introducció de les turbines més avançades a Àsia-Pacífic, començant per l'aerogenerador de 14 MW per a aquest projecte. Amb un rotor de 222 metres de diàmetre, aquesta turbina augmenta en un 25% la producció anual d'energia respecte al model anterior.

El director general executiu de Siemens Gamesa Offshore per a Àsia-Pacífic, Niels Steenberg, es va mostrar "molt content" pel desembarcament d'aquest model de turbina a Taiwan, ja que és una decisió que "casa a la perfecció" amb la visió del grup d'establir al país un gran centre industrial que serveixi de base per exportar a la regió".

Noticias relacionadas

contador