ep aerogeneradorsiemens gamesa marino
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa i l'energètica danesa Orsted subministraran dos aerogeneradors de 6 megawatts (MW) d'energia al projecte Coastal Virginia Offshore Wind, un parc eòlic marítim (offshore) desenvolupat per Dominion Energy als Estats Units.

Orsted es va associar amb Dominion Energy el 2017 per proporcionar als clients de Virginia una font d'energia neta i renovable a través de la instal·lació de dos aerogeneradors de Siemens Gamesa amb una potència total de 12 MW.

Les pales es fabricaran a la planta d'Aalborg (Dinamarca) i les ‘navetes’ procediran de les instal·lacions de Siemens Gamesa a Cuxhaven (Alemanya). Un cop als Estats Units, els components de la turbina seran instal·lats per Orsted en fonaments monopilars, per començar a ser lliurats a mitjan 2020.

El parc es construirà dins d'una àrea d'investigació adjacent a la zona d'arrendament de més de 45 hectàrees que actualment posseeix Dominion Energy, situada aproximadament a 43 quilòmetres de la costa atlàntica de Virginia. L'àrea té una capacitat potencial d'energia eòlica d'almenys 2 gigawatts (GW).

El vicepresident d’'offshore' per a Amèrica del Nord de Siemens Gamesa, Joergen Scheel, s'ha mostrat "molt content" de poder contribuir al 'mix' energètic dels Estats Units, una zona amb molt "potencial" eòlic.

Per la seva banda, el president d’Orsted Amèrica del Nord, Thomas Brostrom, va destacar l’excepcional" trajectòria tecnològica de Siemens Gamesa, que, "combinada amb l'experiència de Orsted a tot el món, farà possible que els ciutadans i les companyies de Virgínia puguin experimentar els beneficis d'una energia eòlica marina, fiable i competitiva en costos".

Siemens Gamesa i Orsted ja han col·laborat en altres ocasions. El 2013 la danesa va desenvolupar el primer projecte pilot per a la plataforma de 6 MW de Siemens Gamesa, Gunfleet Sands III, situada davant de la costa del Regne Unit. A més, totes dues han contractat, fabricat, instal·lat i posat en marxa un volum total d'aproximadament 2.700 MW d'energia eòlica 'offshore' a tot el món.

Finalment, el vicepresident de Construcció de Generació de Dominion Energy, Mark Mitchell, ha dit que la incorporació de Siemens Gamesa al projecte és una prova més que Virginia "està a punt de convertir-se en líder de la indústria eòlica marina", al mateix temps que ha afegit que els seus clients "poden estar segurs que Dominion està compromesa amb un futur sostenible".

Noticias relacionadas

contador