ep aerogeneradores offshore direct drive
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY

Siemens Gamesa Renewable Energy, en consorci amb l'holandesa Van Oord, ha estat elegit subministrador preferent per a la construcció d'un projecte eòlic 'offshore' als Països Baixos amb una potència nominal total de més de 380 (MW). Siemens Gamesa s'encarregarà de les tasques de manteniment del parc durant almenys 16 anys, segons ha informat la companyia.

  • 175,90€
  • -0,98%

Per la seva banda, Van Oord realitzarà la fabricació i instal·lació dels fonaments i del cablejat, així com el lliurament de tot l'equipament necessari per al subministrament de les màquines. Les dues companyies treballaran de forma conjunta en el disseny i execució de tot el projecte. A més, el consorci ha de cooperar amb socis locals i donarà suport a iniciatives locals per estimular l'economia Frísia.

En concret, el projecte és per a la companyia Windpark Fryslân i estarà ubicat al llac IJsselmeer, al costat del dic d’Afsluitdijk, a la regió Frísia dels Països Baixos. S'hi instal·laran un total de 89 turbines del model 'SWTDD-130' amb una potència nominal total de més de 380 MW, incloent-hi així mateix un contracte de servei.

El nomenament com a subministrador preferent també inclou la construcció d'una illa de conservació de la natura al costat del dic d’Afsluitdijk. L'illa es farà servir durant la fase de construcció i es transformarà després en una àrea de conservació de la natura. En les seves ribes es desenvoluparan noves àrees naturals, tant en la superfície com sota l'aigua. Aquesta zona està dissenyada com a lloc d'aliment i descans de peixos i aus.

La signatura dels contractes finals es produirà a finals d'aquest any i la totalitat del projecte suposa una inversió de més de 500 milions d'euros

La signatura dels contractes finals es produirà a finals d'aquest any. La totalitat del projecte suposa una inversió de més de 500 milions d'euros. Les obres de construcció començaran el 2019 i està previst que estigui en ple funcionament a mitjans de 2021.

Siemens Gamesa va reprendre els guanys durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal (octubre-juny), amb un benefici net de 45 milions d'euros, després d'haver multiplicat per més de tres el seu resultat durant el seu tercer trimestre, fins als 44 milions d'euros.

Les vendes durant el tercer trimestre del grup van arribar als 2.135 milions, amb un descens del 21%, mentre que les dels nou primers mesos de l'any fiscal van ascendir als 6.504 milions, una caiguda del 25%, impactades pel menor volum de vendes i la reducció de preus de les turbines.

Noticias relacionadas

contador