• Aquest és el quart projecte clau en mà que Siemens Gamesa desenvolupa per Neoen a Austràlia
ep aerogeneradorsiemens gamesa 20171128172701
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa construirà un projecte eòlic pioner a Austràlia, que combina la instal·lació d'un parc amb 58 aerogeneradors del model SG 3.4-132 -amb una capacitat total de 194 MW- i un sistema d'emmagatzematge d'energia.

  • 18,05€
  • 0,00%

Segons el contracte signat amb el productor independent d'energies renovables Neoen, Siemens Gamesa s'encarregarà de la construcció clau en mà del projecte complet, així com del seu manteniment durant 25 anys. Situada a la localitat australiana de Stawell, a l'estat de Victòria, aquesta instal·lació híbrida -anomenada Bulgana Green Energy hub- integrarà el parc eòlic de 194 MW amb una bateria de ions de liti (Li-ió) de 20 MW/34 MWh. Els treballs de construcció del projecte s'iniciaran aquest mateix mes, amb l'objectiu que la instal·lació entri en funcionament a l'agost de 2019.

Aquest projecte compta ja amb dos acords de compravenda d'electricitat a llarg termini: un amb el govern de l'estat de Victòria per als propers quinze anys i un altre amb la companyia agrícola australiana Nectar Farms, per un període de deu anys.

Aquesta empresa utilitzarà energia procedent directament del parc eòlic, a un preu menor que el de la xarxa, per alimentar la tecnologia de llums LED dels seus hivernacles de tomàquets. A més, durant períodes de baix vent, podrà rebre l'electricitat emmagatzemada a la bateria. En total, Nectar Farms es proveirà aproximadament en un 97% des d'aquesta instal·lació i només necessitarà el 3% de la xarxa per períodes llargs sense vent.

Es calcula que Nectar Farms consumirà el 15% del total de l'electricitat produïda per Bulgana Green Energy Hub, mentre que la resta s'injectarà directament a la xarxa local.

Aquest és el quart projecte clau en mà que Siemens Gamesa desenvolupa per Neoen a Austràlia, per a la qual la companyia ha instal·lat projectes al país per més de 300 MW.

A més d'Austràlia, la presència de Siemens Gamesa a Àsia Pacífic s'estén a la Xina, Corea del Sud, Indonèsia, Filipines, Vietnam, Tailàndia, Japó o Nova Zelanda. En total, ha instal·lat més de 6,6 GW al continent i compta amb altres 1,2 GW en execució.

Noticias relacionadas

contador