ep aerogeneradores de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa es desploma aquest dimarts un 12% en borsa després d'anunciar una guia per al 2020 per sota de les expectatives del mercat. Les vendes se situen entre 10.200 i 10.600 milions enfront dels 10.650 milions del consens de FactSet. El marge EBIT entre el 5,5% i el 7% enfront de l'estimació del 7,1% dels experts. "Aquesta guia per sota de previsions explica la reacció negativa de la cotització. Posem el preu objectiu en revisió", assenyala Àngel Pérez, analista de Renta4.

Pel que fa als resultats de l'exercici fiscal 2019 publicats avui, la companyia va obtenir un benefici net de 140 milions d'euros durant aquest període, xifra que suposa duplicar els guanys de l'any anterior. A més, ha anunciat un programa per retallar la seva plantilla en 600 treballadors a tot el món durant els propers dos anys.

El grup, que recentment va tancar l'adquisició d'actius de l'alemanya Senvion, ha indicat que aquesta reducció afectarà fonamentalment a la unitat de negoci Onshore i a àrees corporatives i que les negociacions amb els representants dels treballadors començaran aquest mateix dimarts amb la perspectiva d'arribar a un acord durant les pròximes setmanes.

Siemens Gamesa ha assenyalat que, malgrat les seves bones perspectives, "la pressió de preus està afectant els marges de la indústria eòlica i conseqüentment la rendibilitat dels fabricants".

Durant l'últim trimestre de l'exercici, els guanys del fabricant d'aerogeneradors van ascendir a 52 milions d'euros, amb un increment del 104% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes del grup nascut de la fusió de Gamesa amb la divisió eòlica de Siemens a l'exercici 2019 van ascendir a 10.227 milions d'euros, amb un creixement del 12%. Durant el quart trimestre de l'exercici la facturació de la companyia va ascendir també un 12%, i va arribar als 2.944 milions d'euros, impulsada per l'alt volum d'activitat en terra ferma. Per la seva banda, l'EBIT pre 'PPA', costos d'integració i reestructuració de Siemens Gamesa al tancament de l'exercici va créixer un 4,6%, fins als 725 milions d'euros.

"Fort creixement en vendes, amb un bon comportament en totes les àrees", indica l'expert de Renta 4.

CARTERA DE COMANDES RÈCORD

A més, el grup va tancar el seu any 2019 amb una cartera de comandes rècord de 25.507 milions d'euros (+12%) gràcies a la forta entrada de comandes de 12.700 milions d'euros (+7.4%).

L'empresa va registrar una "forta" entrada de comandes a Onshore, amb 9.389 megawatts (MW) Entre els mercats els dels Estats Units (27%) i l'Índia (20%), seguits per Xile i la Xina, amb un 7% cada un, els que més hi van contribuir. Mentrestant, la unitat de negoci Offshore va créixer a doble dígit (+10,9%), impulsada per nous mercats com Taiwan, on es van tancar comandes en ferm per 1,5 gigawatts (GW). Per la seva banda, les comandes de Serveis, que representa el 47% de la cartera de comandes de la companyia, van augmentar un 13,4% durant l'exercici fiscal 2019, fins als 2.715 milions d'euros.

El conseller delegat de Siemens Gamesa, Markus Tacke, va destacar que aquests resultats "mostren com ens estem adaptant amb èxit a un sector canviant i que la nostra estratègia L3AD2020 està en el camí correcte per reforçar el nostre lideratge a la indústria i un creixement sostenible a llarg termini".

2020, UN ANY DE "TRANSICIÓ"

No obstant això, el grup adverteix que els factors adversos que afecten la indústria eòlica es mantindran a curt termini, "tot i les bones perspectives de futur" i considera que l'exercici 2020 serà "un any de transició", amb aquestes previsions esmentades més amunt per sota del previst.

A llarg termini, Siemens Gamesa, que celebrarà el seu 'Capital Markets Day' al primer semestre de 2020, espera arribar a un marge EBIT del 8-10% a partir de l'exercici 2022.

Noticias relacionadas

contador