dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Siemens Energy ha sortit al pas de les informacions que ha demanat garanties financeres al Govern federal d'Alemanya i ha subratllat que els ingressos de l'any fiscal 2023 estaran "completament en línia" amb les previsions. El valor s'està dessagnant en borsa, amb caigudes superiors al 30%, després de registrar aquest dimecres nous mínims històrics, i ha contagiat la matriu, Siemens AG, que perd al voltant d'un 5%. Cal recordar que l'acció ja es va desplomar un 37% el juny després d'anunciar l'impacte de 1.000 milions d'euros pels problemes a Gamesa.

  • 185,24€
  • -1,46%

"S'espera que les antigues activitats de gas i electricitat mantinguin els seus excel·lents resultats a l'exercici 2024 i estiguin en vies d'assolir els seus objectius a mitjà termini a l'exercici 2025. El negoci eòlic de Siemens Gamesa està superant els problemes de qualitat i està abordant els reptes de l'acceleració a alta mar, com es va anunciar al comunicat del tercer trimestre per a l'exercici 2023", ha informat Siemens Energy a través d'un comunicat.

Així mateix, la companyia alemanya ha indicat que, atès que Siemens Gamesa "no està tancant de moment nous contractes per a determinades plataformes en terra ferma i està aplicant una estricta selectivitat al negoci d'alta mar, s'espera que la contractació i els ingressos siguin "inferiors a les expectatives del mercat per a l'exercici 2024, i que les pèrdues netes i les sortides de caixa siguin superiors a les previsions del mercat".

Així mateix, Siemens ha subratllat que el "fort" creixement de la cartera de comandes, especialment a les antigues àrees de negoci de Gas i Energia, comporta una "creixent necessitat de garanties per a projectes a llarg termini". "Tenint en compte aquesta necessitat, el Consell d'Administració està avaluant diverses mesures per reforçar el balanç de Siemens Energy i manté converses preliminars amb diferents parts interessades, incloent-hi socis bancaris i el govern alemany, per garantir l'accés a un volum creixent de garanties necessàries per facilitar el fort creixement previst", han afegit.

"El procés pressupostari de Siemens Energy segueix el seu curs i el Consell Executiu encara no ha pres cap decisió respecte al pressupost anual del 2024 ni a cap mesura de finançament específic", ha sentenciat la companyia.

Aquesta resposta de la companyia arriba després que la revista econòmica alemanya Wirtschaftswoche hagi avançat que Siemens Energy va sol·licitar una sèrie d'ajuts públics i garanties estatals a l'Executiu d'Olaf Scholz.

Així mateix, aquesta revista publica que Siemens podria haver sol·licitat uns 15.000 milions d'euros en avals i garanties, dels quals l'Estat alemany assumiria el 80% d'un tram inicial de finançament de 10.000 milions d'euros, mentre que una sèrie de bancs nacionals n'assumiria el 20% restant.

Segons aquestes informacions, Siemens podria haver sol·licitat aquestes ajudes per sufragar part de les pèrdues provocades pels problemes de qualitat detectades als equips fabricats per Siemens Gamesa, els quals van reconèixer durant els últims mesos que aquests problemes podrien mantenir-se durant diversos anys. L'agost passat, Siemens va subratllar que els problemes de Gamesa serien el principal factor que multiplicaria per 6 la pèrdua neta el 2023 fins als 4.500 milions d'euros. Tot i això, la revista Spiegel, citant fonts properes a l'empresa, ha indicat que les pèrdues podrien ser més grans del que ha reconegut la companyia.

Noticias relacionadas

contador