dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Després de la garrotada que va patir Siemens Energy divendres, quan es va enfonsar ni més ni menys que un 37,25% a la borsa després d'anunciar problemes amb els aerogeneradors de la seva filial Siemens Gamesa, amb un impacte potencial de 1.000 milions, així com la seva decisió de retirar les previsions per al 2023, aquest dilluns reaccionen diverses empreses d'inversió.

Tant Citi com Jefferies han retallat dràsticament la valoració i el consell sobre la companyia. El primer el baixa fins a 'neutral', amb un “risc alt” i un preu objectiu de 18 euros.

"Després de l'advertiment, encara que les accions estan ara més d'un terç més barates, la confiança dels inversors en el canvi de tendència s'ha vist greument afectada, no només pels riscos difícils de quantificar al voltant de la correcció de lliuraments (d'aerogeneradors) passades, sinó també per la manca de visibilitat a Siemens Gamesa”, explica Citi.

Tot i que la caiguda de la capitalització borsària de més de 6.500 milions d'euros pot resultar excessiva, no és del tot irracional ateses les incerteses, afegeixen aquests experts. Citi retalla les estimacions de Siemens Gamesa, cosa que el porta a rebaixar el BPA (benefici per acció) de Siemens Energy per al 2024 i el 2025 un 22% i un 19%, respectivament, i el preu objectiu des de 29 euros fins a 18 euros.

"Els resultats del tercer trimestre que es publiquen a l'agost seran crítics", avisen des de Citi.

Els experts de Jefferies, per part seva, també han anunciat aquest dilluns una dràstica retallada del preu objectiu de Siemens Energy fins als 16,50 euros des dels 25 euros després del seu enfonsament de divendres. Així mateix, rebaixen el consell fins a mantenir des de comprar.

Diuen des de Jefferies que caldrà "un viatge de diversos anys" per esbrinar la càrrega financera final de les fallades dels components de Siemens Gamesa.

"Assumim dos anys de pèrdues per a Siemens Gamesa. (...) Preveiem uns costos totals de 2.000 milions d'euros, desglossats en 1.750 milions al sector terrestre i 250 milions per a alta mar. (...) La caiguda de la cotització del divendres de més de 6.000 milions d'euros suggereix que el mercat anticipa litigis i preocupacions corporatives més enllà dels costos anunciats", afirmen des de Jefferies.

Noticias relacionadas

contador