ep archivo   siemens gamesa 4x sg 45 145 wind turbine installation year not available
Europa Press - Archivo

Siemens Energy s'enfonsa a la borsa un 30% aquest divendres després d'anunciar un impacte de 1.000 milions d'euros per errors de producció detectades als aerogeneradors de la seva filial espanyola, Siemens Gamesa, que va excloure de borsa fa uns mesos.

Després d'aquest anunci, Siemens Energy "ha emès una important advertència de beneficis, retirant la guia de guanys per al 2023 a causa dels desafiaments a Siemens Gamesa. Esperem una reacció negativa significativa en el preu de les accions", afirmen els experts de Citigroup.

L'advertència indica que continuen "els principals desafiaments operatius fonamentals a curt i mitjà termini, en lloc de simplement afectar un grapat de contractes desafiadors. Es destaquen dues qüestions principals. En eòlica terrestre, els problemes de confiança amb les plataformes heretades han empitjorat", afegeixen.

"Es preveu que els costos addicionals de les 'mesures potencials relacionades amb la qualitat' per solucionar els problemes de fiabilitat de Siemens Gamesa superin els 1.000 milions d'euros", assenyalen,

A eòlica marina, "les mesures per millorar la productivitat a mesura que Siemens Energy augmenta la capacitat no estan aconseguint els resultats esperats", valoren.

"Els inversors, incloent-hi nosaltres mateixos, havien vist el segon trimestre i l'orientació d'un punt d'equilibri al segon semestre com un senyal de 'llum al final del túnel' a Siemens Energy després de desafiaments persistents. El cost total final per canviar completament a Siemens Gamesa no és clar", conclouen.

En aquest sentit, Christian Bruch, president i conseller delegat de Siemens Energy, ha acusat la filial espanyola d'amagar els problemes sota la catifa i ha afegit que “el canvi de rumb del negoci eòlic continua sent la pedra angular per convertir-se en un líder rendible de la transició energètica".

"És massa aviat per tenir una estimació exacta de l'impacte financer potencial dels temes de qualitat i mesurar l'impacte de la revisió de les nostres suposicions en els nostres plans comercials. Tot i això, segons la nostra avaluació inicial, la magnitud potencial de l'impacte ens porta a retirar les suposicions de guanys per a Siemens Gamesa i, en conseqüència, la guia de guanys per a Siemens Energy per a l'any fiscal 2023”, va assenyalar el grup alemany en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador