• El marge d'interessos cau un 10,3% afectat pels baixos tipus d'interès
ep sucursal banco santander

Al costat dels comptes globals, Santander ha especificat els seus resultats als diferents països en els quals opera. Europa ha contribuït en un 55% als beneficis del banc mentre que Amèrica ho ha fet en un 45%. Dins d'Europa, Espanya representa un 12% dels beneficis del banc, amb un guany atribuït a Santander Espanya en 2016 de 1.022 milions, un 4,6% més.

  • 4,85€
  • 2,16%

Santander ha dut a terme un pla de reestructuració durant aquest passat any amb la finalitat de millorar la seva eficiència a Espanya. El banc ha tancat 556 oficines i ha prescindit de 1.199 empleats. Aquest pla de control de costos (amb el qual el que el banc va retallar 3.297 milions), sumat al creixement dels ingressos per comissions (+5,5%. 1.781 milions) i les "importants millores en la qualitat de crèdit", han permès al Santander incrementar el seu benefici al país.

El banc destaca especialment l'estratègia 1/2/3. El compte "estrella" de l'entitat ha estat un esperó i ja té dos milions de clients. "Ha ajudat a augmentar el nombre de clients vinculats en un 32% i, al mateix temps, afavoreix la millora de la productivitat comercial: un 50% de la nova producció està vinculada a clients 1/2/3", ha dit el banc en el document de presentació dels seus resultats. Santander ha afegit que aquesta estratègia ha captat mig milió de nòmines procedents d'altres entitats.

MARGE D'INTERESSOS AFECTAT PELS BAIXOS TIPUS

El marge d'interessos de Banc Santander a Espanya ha caigut un 10,3% en 2016, fins als 3.077 milions. Per la seva banda, el marge brut ha descendit un 7,8%, fins als 5.608 milions. La companyia ha explicat que el marge d'interessos del banc s'ha vist afectat pels baixos tipus, el repricing (revisió de preus) de les hipoteques i l'impacte de la venda de carteres ALCO (carteres de renda fixa amb les quals les entitats efectuen el 'carry trade').

L'entitat ha destacat que, a Espanya, la vinculació de pimes augmenta un 48% i ha explicat que manté l'estratègia 1/2/3 en 2017 per augmentar la vinculació de clients, uns clients que, en l'àmbit digital, van augmentar fins als 2,7 milions des dels 2,4 milions de 2015.

Per al conjunt del grup, Banc Santander va obtenir el 2016 un benefici atribuït de 6.204 milions d'euros, un 4% més que l'any anterior i lleugerament per sobre de l'esperat pel consens de FactSet (6.072 milions d'euros). El banc ha explicat que aquesta millora en el benefici s'ha produït gràcies al "fort" creixement dels ingressos per comissions i a la millora en la qualitat del crèdit, factors que es van veure contrarestats per la feblesa d'algunes divises pel que fa a l'euro i per la pujada d'impostos a Polònia i Regne Unit. El benefici ordinari abans d'impostos va pujar un 12% si s'exclouen els resultats no recurrents i l'efecte dels tipus de canvi.

Noticias relacionadas

contador