• El fons de Mikhaïl Fridman té un principi d'acord amb 16 dels 17 creditors
fridman-mikhail-letterone-rusia-dia
Reuters

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

LetterOne aconsegueix el control de DIA i fa un pas més per evitar la fallida de la companyia. El fons del magnat rus Mikhaïl Fridman ha obtingut un 58,36% del capital de la cadena de supermercats en l'OPA llançada el febrer a 0,67 euros per acció. Segons ha confirmat la CNMV, un 29,36% dels accionistes van vendre els seus títols en l'oferta.

LetterOne ha comunicat, a més, que ha arribat a un principi d'acord sobre una estructura de capital viable a llarg termini amb 16 dels 17 prestadors sindicats existents de la societat, que representen el 77,5% del finançament sindicat. DIA deu 912 milions a una desena de bancs i fons de cobertura i el més reticent a acceptar les seves condicions fins al moment ha estat Banc Santander, al qual la companyia deu al voltant d'un terç d'aquest crèdit sindicat.

Els plans de LetterOne per DIA impliquen executar el seu pla estratègic amb els 500 milions que injecti a través de l'ampliació de capital aprovada pels accionistes el març i els 100 milions que s'obtinguin de la venda de Clarel i Max Descompte. Aquests diners serviran també per revertir la causa de dissolució en què es troba DIA, amb un patrimoni net negatiu que puja a 178 milions, i a la qual cal posar remei abans del 20 de maig o la companyia podria veure obligada a demanar el concurs voluntari per blindar-se dels seus creditors.

El fons també va avançar que pagarà els 308 milions en bons que vencen el juliol, cosa que ha frenat les negociacions amb Banc Santander que considera que els bonistes també han d'assumir pèrdues, no només els bancs.

AMPLIACIÓ DE CAPITAL

Per LetterOne, aconseguir un acord amb tots els bancs creditors és vital per procedir a l'ampliació de capital prevista, com ha recordat al seu últim comunicat al mercat. El fons de Fridman s'ha compromès a subscriure la seva part proporcional i a assegurar o obtenir assegurament d'un banc per a l'augment de capital de 500 milions.

El seu objectiu segueix sent aconseguir una estructura de capital viable a llarg termini per DIA i, segons ha apuntat, aquest augment "només pot dur-se a terme després d'arribar a un acord amb tots els prestadors sindicats de la societat". Entre les sol·licituds que Fridman va fer als bancs per tancar aquest acord estava l'ajornament total del deute fins al 2023 i l'obtenció de liquiditat addicional, 380 milions, enfront dels 170 milions previstos anteriorment.

Noticias relacionadas

contador