ep sede banco santander
BANCO SANTANDER
4,78€
  • 0,03€
  • 0,67%

Banc Santander ja ha posat sobre la taula la seva proposta sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que durà a terme a la seva plantilla. En concret, ha proposat als sindicats indemnitzacions de 30 dies per any treballat per als empleats menors de 55 anys que abandonin l'entitat, amb un màxim de 20 mensualitats, mentre que per a aquells que superin aquesta edat i estiguin treballant al banc més de 15 anys ofereix prejubilacions que van des del 55% fins al 70% del salari pensionable, en funció de l'edat.

Així ho han confirmat fonts sindicals després de la taula de negociació celebrada aquest dijous, durant la qual l'entitat presidida per Ana Botín ha plantejat les seves condicions econòmiques per a l'ERO, que inicialment suposarà la sortida d'un màxim de 4.000 empleats.

Segons la proposta de Santander, per als empleats menors de 55 anys o més grans però amb menys de 15 anys d'antiguitat es planteja el pagament de 30 dies per any treballat, amb un màxim de 20 mensualitats.

Als treballadors d'entre 55 i 57 anys amb almenys 15 anys d'antiguitat, els ofereix el 65% del salari pensionable, amb descompte de l'import d'atur durant dos anys, o el 55% del salari pensionable, amb el 50% del complement voluntari personal i descompte de l'import d'atur durant dos anys, així com un conveni especial fins als 63 anys, amb revaloració màxima del conveni especial 1%.

D'altra banda, als empleats de 58 a 61 anys (amb 15 anys d'antiguitat) els ofereix deixar l'entitat amb el 70% del salari pensionable, o el 65% del salari pensionable i el 50% del complement voluntari personal, a més d'un conveni especial fins als 63 anys. Finalment, per als treballadors de 62 anys o més, Santander proposa una indemnització de 20 dies per any treballat, amb fins a un màxim de 12 mensualitats.

Des de CCOO consideren que la proposta és "inassumible", ja que "dista molt dels acords d'altres ocasions". El sindicat ha demanat que, abans d'entrar a discutir les condicions econòmiques de l'ERO, es redueixi el perímetre d'acomiadaments amb les mesures de flexibilitat interna. En aquest sentit, han reclamat conèixer els plans que té el banc per poder absorbir més de 1.000 llocs.

Per la seva banda, UGT continua considerant que l'ajust proposat per l'empresa és "inadmissible per desproporcionat", i ha assegurat que les condicions "són totalment insuficients per cobrir aquest expedient amb voluntarietat real". "Pensem que es pot establir un nou model organitzatiu i productiu que compti absolutament amb totes les persones que formen actualment la plantilla de Banc Santander", han indicat des de la UGT.

Atès que Banc Santander continua amb la seva intenció d'executar l'ERO, el sindicat ha presentat a taula un seguit de propostes, com la reducció del nombre de tancaments d'oficines i de la retallada de treballadors o un percentatge màxim de denegacions de les adhesions voluntàries.

També ha plantejat prioritat de permanència al banc a treballadors amb malaltia greu, llevat que ho demanin i, si escau, amb prioritat en l'acceptació de sortida. El mateix ha sol·licitat pels col·lectius com un membre actiu d'un matrimoni ja afectat per algun dels ERO previs de Santander, persones de baixa maternal o paternal, o treballadors la parella dels quals està a l'atur, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador