ep ana botin santander durantex conferencia internacionalbanca 20171121133408
SANTANDER
4,84€
  • -0,04€
  • -0,84%

Santander mantindrà José Antonio Álvarez com a conseller delegat de manera indefinida. Després del fallit nomenament d'Andrea Orcel com a número dos d'Ana Botín, l'entitat va decidir que Álvarez continués al seu lloc i aquest dimecres la presidenta de Santander ha confirmat que es quedarà en el càrrec de manera indefinida, de manera que a curt termini el banc no en buscarà un substitut. "José Antonio és com jo: un soldat. Fem el que ens toca. A tots ens ha tocat passar per situacions així", ha afegit Botín, segons la qual Álvarez ha realitzat "una feina espectacular abans, durant i després".

Botín, durant la presentació de resultats anuals de l'entitat, s'ha reafirmat que la decisió de cancel·lar el fitxatge d’Orcel va ser "la correcta", encara que ha reconegut que "no va ser fàcil". La decisió es va prendre quan l'entitat va tenir "la xifra final" a la qual havia de fer front, "que en el seu moment no estava del tot tancada", i per la responsabilitat que Santander té cap als seus empleats, accionistes i la societat, segons ha explicat Botín.

"Hi havia un requeriment d'anunciar aviat [el nomenament] que havíem de seguir que ens va portar a un anunci quan no teníem tancades totes les qüestions", ha explicat la primera executiva de Santander. "Teníem raons per fer una oferta i raons per anunciar-la abans", ha afegit.

La presidenta del banc no ha volgut estendre les respostes sobre aquest tema i ha al·legat que alguns detalls del procés de contractació d’Orcel són "confidencials". Per això, no ha entrat a comentar la possibilitat que el directiu demandi l'entitat. En tot cas, ha assenyalat que Santander manté "bones relacions" amb UBS malgrat les negociacions sobre la retribució d'Orcel.

La cancel·lació del nomenament va obligar a fer marxa enrere els canvis dissenyats per Santander després de l'anunci de Rodrigo Echenique que deixarà les seves funcions executives. Estava previst que ho fes l'1 de gener i, de fet, Álvarez va ascendir a vicepresident en el seu lloc, si bé, Echenique ha de mantenir-se com a president de Santander Espanya fins que l'entitat en trobi un substitut. De moment, serà fins al març, tot i que Botín ha fet broma amb els periodistes sobre que vol que es quedi més temps. "Hem de veure el reemplaçament de Rodrigo, si és per algú extern o no", ha afegit.

D'altra banda, en relació amb el cas del suposat espionatge a empresaris i autoritats per la qual cosa BBVA va contractar l'empresa de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, Botín s'ha limitat a assenyalar que es troba "afectat per una investigació judicial", per la qual cosa cal esperar a veure "què surt d'això". En tot cas, ha apuntat que BBVA és "un gran banc" i "un gran competidor" el qual Santander respecta "molt".

CANVI DE CONDICIONS EN LA 123

Santander va tornar a modificar el passat exercici les condicions del Compte 123, el seu producte estrella. Com ja va fer en anteriors ocasions, va rebaixar la quantitat màxima a remunerar per l'entorn de baixos tipus d'interès, com ha recordat aquest dimecres Álvarez. "La remuneració no deixa de ser una circumstància a la qual s’ha d'adaptar al mercat", ha assenyalat.

En tot cas, el directiu ha explicat que, després de la "rebaixa" de les condicions, el nombre de clients s'ha mantingut estable i l'entitat es troba "promocionant un altre tipus de comptes". En anunciar l'últim canvi de condicions, el banc va explicar que facilitaria als titulars d'aquest compte el traspàs al Compte Zero, que no té bonificacions, però és gratuïta.

Pel que fa a la futura pujada dels tipus d'interès, els màxims executius de l'entitat han afirmat que treballen amb la guia donada pel Banc Central Europeu (BCE), que no contempla elevar fins a, almenys, després de l'estiu.

Noticias relacionadas

contador