ana botin santander investor day
Banco Santander
4,85€
  • 0,10€
  • 2,16%

Santander vol llançar aquest any una oferta pública d'adquisició sobre el 25% que no controla de la seva filial mexicana. L'entitat ofereix als accionistes del banc a Mèxic 0,337 accions noves de Santander per cadascuna antiga de la filial asteca, així com 1,685 títols ADS (American Depositary Shares) del grup per cada un de Santander Mèxic, xifra que representa una prima del 14% sobre el tancament de les accions de la filial mexicana d'aquest dijous. Per a això, haurà d'emetre uns 572 milions d'accions, valorats en uns 2.530 milions d'euros.

El banc preveu llançar i liquidar l'oferta de bescanvi durant la segona meitat de l'any, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest divendres, quan celebra a Santander la seva junta general d'accionistes. Per efectuar el bescanvi, si tots els minoristes accepten l'oferta, Santander hauria d'emetre uns 572 milions d'accions, xifra que representa un 3,5% del capital social actual del grup, que està valorat en uns 2.530 milions d'euros.

L'equació de bescanvi té en compte tant el dividend amb càrrec a 2018 que Santander Mèxic aprovarà durant l'assemblea general ordinària que celebrarà el 29 d'abril de 2019 i es pagarà el maig de 2019, així com el dividend complementari que Santander abonarà a principis de maig. Així, els accionistes de Santander Mèxic que acceptin l'oferta tindran dret al primer dividend a compte de Santander amb càrrec a 2019, que es pagarà, previsiblement, entre octubre i novembre.

Si els minoritaris no volen acceptar la contraprestació, no afectarà l'operació. Santander no s'ha imposat un mínim nivell d'acceptació, ja que no pretén excloure de cotització la filial de la Borsa Mexicana de Valors ni de la Borsa de Nova York

D'acord amb el calendari previst per Santander, l'entitat espera rebre entre abril i agost les autoritzacions pertinents dels reguladors mexicans i nord-americans per poder tancar el tercer trimestre de l'any l'operació.

L'entitat vol així enfortir la seva posició a Mèxic, on té un objectiu de rendibilitat d'entre el 19% i el 21% a mitjà termini, segons va detallar l'entitat durant la presentació del seu pla estratègic. Santander pretén obtenir amb l'operació un retorn de la inversió del 14,5% i que contribueixi positivament a la ràtio de capital CET1 del grup, encara que l'entitat no n’especifica l'impacte.

Noticias relacionadas

contador