• Tot indica que la fortalesa dels bancs continuarà i que les borses seguiran amb els ascensos
  • El triomf de Macron a França redueix també la incertesa sobre el que podria passar en unes hipotètiques eleccions a Itàlia
l-etat-pourrait-demander-un-remboursement-a-la-societe-generale

Els experts de Link Securities aposten per Santander i CaixaBank entre les entitats espanyoles i per BNP Paribas i Société Générale entre les europees. Al seu informe diari, aquests analistes apunten que el sector bancari seguirà liderant les alces a les borses, "encara que és factible que en algun moment es produeixin algunes preses de beneficis puntuals", assenyalen.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 5,11€
  • 1,95%

"A mitjà termini som positius amb la renda variable europea, i l'espanyola és una de les més atractives en termes de valoració", expliquen aquests experts. Afegeixen que, sempre que no hi hagi cap sorpresa el proper 7 de maig (data de la segona volta de les eleccions franceses), la fortalesa que estan mostrant les principals economies europees, sumada als bons resultats empresarials que s'esperen, i al suport del Banc Central Europeu (BCE) -aquest dijous se celebra reunió de tipus- "han de servir per impulsar a l'alça la renda variable de la regió, almenys en el curt/mig termini".

En general, es confirmen les bones previsions d'experts com JP Morgan, Morgan Stanley o Julius Baer que, al final de març, recomanaven comprar accions europees davant els bons resultats empresarials que, segons deien, es veuran durant aquest trimestre. En concret, JP Morgan advertia que no s'havia d'esperar, per prendre aquestes posicions, al fet que s'aclarissin les coses a França, i afirmava: "esperar al fet que s'aclareixi la situació podria ser una estratègia costosa".

EL 'CONTAGI' A ITÀLIA

Després de veure el resultat de les eleccions franceses, els experts de Carax AlphaValue, també al seu informe diari, creuen que la incertesa es redueix també entorn d'Itàlia (susceptible de convocar eleccions aquest any). "Això (el resultat a França) són bones notícies per als demòcrates italians ja que redueix les possibilitats que partits extremistes dominin les properes eleccions". Afegeixen aquests analistes que veuen potencial de millora al mercat italià des dels nivells actuals i calculen que la seva cobertura de companyies italianes ofereix un potencial del 15%.

"Destaca el pes del sector bancari, Utilities i d'ENI (reduir, objectiu 15,2 euros ), totes elles cotitzant a múltiples baixos. Òbviament, totes elles tindrien un cert grau de millora als seus mercats domèstics si el país aconseguís l'estabilitat política necessària", apunten aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador