• Al Mercat Continu, han destacat els guanys de Talgo i Prosegur Cash
  • Enagás ha inaugurat la temporada de resultats amb una millora del benefici del 54%
broker637

L'IBEX 35 ha tancat amb una lleugera pujada del 0,15%, fins a 10.783,10 punts, després de marcar un mínim intradia en 10.719 punts i un màxim en 10.828 punts. Malgrat les fortíssimes pujades del dilluns, els mercats europeus es resisteixen a caure i exhibeixen la seva gran fortalesa de curt termini. El selectiu espanyol puja ja un 15,3% el 2017.

  • 10.983,70
  • -0,40%

El valor més alcista de l'IBEX ha estat Acerinox (+3,5%). 'Bolsamanía' ha publicat que el fons d'inversió Blackrock ha aprofitat el ral·li borsari d'aquesta empresa per vendre gairebé 3 milions d'accions durant l'últim mes i reduir la seva presència en el capital fins al 3%.

Després d’Acerinox, els valors més alcistes de l'IBEX han estat Banc Popular (+1,89%), DIA (+1,82%), Caixabank (+1,27%) i Grifols (+1,22%). Entre els grans valors, Repsol ha pujat un 0,68%, Santander un 0,67%, Inditex, en màxims històrics per sobre de 35 euros, un 0,39%, Telefónica un 0,29% i BBVA un 0,21%.

Al costat de les pèrdues, Iberdrola i Red Eléctrica han baixat un 1,7% IAG, un 1,45% i Indra, un 1,06%. Al Mercat Continu, jornada negativa per a les empreses de comunicació Prisa i Atresmedia, que han caigut un 2%.

Al Mercat Continu també han destacat els guanys de Talgo (+6,6%), que aspira a un contracte al Regne Unit per subministrar 60 trens, i Prosegur Cash (+7,3%), que ha rebut diverses recomanacions de 'compra' per part de Citi, HSBC i Goldman Sachs.

Al capítol de resultats, Novartis ha anunciat guanys d'1.533 milions d'euros durant el primer trimestre, un 17% menys. A Espanya, Enagás (-0,6%) va guanyar fins a finals de març 156 milions, un 54,4% més. Recordeu que demà comencen a publicar les seves xifres els bancs amb els comptes de Banc Santander.

Finalment, cal assenyalar que, a l'àmbit d'operacions corporatives, avui s'ha sabut que Louis Vuitton (+3,9%) comprarà la part que no controla a la seva filial Christian Dior Couture (+11%) per 12.000 milions d'euros.

El mercat no només ha cotitzat la victòria d'Emmanuel Macron a la primera volta de les eleccions franceses, sinó que es dóna per 'mort' l’'efecte Le Pen'. És a dir, els inversors tenen clar que Macron serà, finalment, el nou president de França. Així, les borses han superat (amb èxit) un altre dels obstacles polítics de l'any (Holanda, França...) i ara s'enfrontaran (compten que el 7 de maig es compleixin els pronòstics) a la propera cita del 8 de juny al Regne Unit (eleccions) i França (eleccions parlamentàries, el 17 i 18 de juny) i, a continuació, als comicis a Alemanya de setembre.

Tot això convenientment 'amanit' per les negociacions per anar perfilant la sortida del Regne Unit de la Unió Europeu (UE), que tenen una primera cita aquest mateix dissabte, amb la reunió extraordinària del Consell Europeu (CE) per marcar les 'línies vermelles' de les negociacions del Brexit.

Als Estats Units, els bons resultats empresarials d'empreses com Caterpillar i McDonald's i l'esperança que Donald Trump presenti finalment la seva esperada reforma fiscal aquest dimecres tornen a impulsar els índexs. Especial atenció al Nasdaq, que marca un nou màxim històric després de 'trencar' el nivell psicològic de 6.000 punts.

ANÀLISI TÈCNICA

"Durant la sessió d'aquest dimarts l'IBEX 35 s'ha mogut en un rang de preus bastant estret, moviment lògic d'altra banda després de les fortíssimes pujades d'aquest dilluns. L’espelma dibuixada és una simple espelma de consolidació de nivells, sense més. Però és que tot i que el nostre índex corregís cap a la zona de suport dels 10.530 punts (i no dic que ho vagi a fer) tècnicament tot seguiria exactament igual", afirma José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Hem d'acostumar-nos a mirar les coses amb perspectiva perquè si només mirem el dia a dia és fàcil que el mercat ens faci fora d'aquest massa aviat. La tendència és impecablement alcista i com ja hem comentat setmanes/mesos enrere 'aquesta ha vingut per quedar-se'. El que vol dir que qui es mogui abans d'hora no sortirà a la foto final", afegeix aquest expert.

"En resum, el que vull donar a entendre és que el mercat, així com el 80% dels títols que el componen, són un clar 'mantenir'. Uns han trencat novament a l'alça com per exemple ocorre amb el sector financer (menys Banc Popular), Inditex i Mapfre (tots dos en pujada lliure) i uns altres estan consolidant lateralment, escalfant motors per prendre el relleu (Telefónica, Repsol, Ferrovial, Técnicas Reunidas, etcètera). L'interessant és que entre ells es van rotant i mentre uns pugen uns altres descansen i així, a poc a poc, els preus segueixen escalant posicions", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador