• JP Morgan creu que no cal esperar al fet que es buidin els dubtes polítics per entrar en renda variable europea
  • Julius Baer ha incrementat el seu consell sobre la renda variable europea fins a sobreponderar
Acciones bolsa

Tres informes de tres dels principals bancs d'inversió -publicats entre aquest dilluns i avui dimarts- coincideixen de manera curiosa. Tant JP Morgan, com Morgan Stanley i Julius Baer mostren la seva preferència en sengles documents per la renda variable europea basant-se, en els tres casos, en les bones previsions en creixement de resultats empresarials.

JP Morgan explicava aquest dilluns que és moment de comprar accions europees i que no és convenient esperar al fet que es dissipin els dubtes polítics

JP Morgan explicava aquest dilluns que és moment de comprar accions europees i que no és convenient esperar al fet que es dissipin els dubtes entorn de la complicada situació política de la regió, que passa per les eleccions franceses (a l'abril i maig) i les eleccions alemanyes (al setembre). Tot això amanit pel Brexit, que s'activa aquest mateix dimecres. En opinió de Borja Astarloa, responsable d'inversions del banc, "esperar al fet que s'aclareixi la situació podria ser una estratègia costosa". Enfront d'això, l'economia europea, des del seu punt de vista, "està preparada per augmentar a gran velocitat i proporcionar oportunitats als inversors". A més, el creixement dels beneficis empresarials "té més recorregut alcista que risc a la baixa per primera vegada en molts anys".

Morgan Stanley, per la seva banda, ha elevat aquest dimarts la seva visió alcista sobre les borses europees també tenint en compte les previsions de beneficis empresarials. Aquests analistes incrementen fins al 16% des de l'anterior 12% la seva previsió d'augment de beneficis per 2017 en el Vell Continent i aposten clarament pels bancs. "El sector financer segueix sent la nostra àrea preferida del mercat, ja que veiem espai per a majors valoracions i un augment de la rendibilitat", assenyalen.

Morgan Stanley ha elevat fins al 16% des de l'anterior 12% la seva previsió d'augment de beneficis per 2017 en el Vell Continent

A Espanya, el bon comportament dels bancs -que en general eren l'aposta de tots els experts al tancament de l'any passat per aquest 2017- està quedant latent en aquest començament d'any. En el primer trimestre, totes les entitats de l'Ibex cotitzen per sobre del preu objectiu mitjà que els donen els experts consultats per FactSet, amb alces a Sabadell del 27% en l'acumulat d'aquests tres mesos, del 24% en CaixaBank, del 15% a Santander o del 11% en BBVA.
.

SOBREPONDERAR EUROPA, INFRAPONDERAR ELS EUA

Els experts de Julius Baer, també en un informe publicat aquest dimarts, han elevat la seva recomanació sobre la renda variable europea fins a sobreponderar (augmentar en cartera), al mateix temps que han reduït el seu consell sobre Wall Street fins a infraponderar (reduir en cartera).

Julius Baerha incrementat el seu consell sobre la renda variable europea fins a sobreponderar i ha reduït l'americana fins a infraponderar

En la seva opinió, hi ha "diverses raons fonamentals" que anticipen un millor comportament de les accions europees respecte a les nord-americanes. En primer lloc, la valoració de la renda variable europea és molt més baixa en comparació de l'americana, i a més, com sostenen JP Morgan i Morgan Stanley, hi ha millors previsions per als beneficis empresarials de les companyies del Vell Continent.

"El nostre model suggereix que finalment veurem un creixement positiu dels beneficis de nou en 2017 i 2018 en l'àmbit mundial. Mentre que el model per als Estats Units mostra un augment d'entre el 6% i el 8%, el model de la Zona Euro resulta en un creixement aproximadament un 2% més alt. (...)", expliquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador