ep el presidente y el consejero delegado de bbva carlos torres y onur gen durante la celebracion de
BBVA

Un respir per a les grans cotitzades. El Govern amplia el marge per la celebració de les seves juntes d'accionistes i l'aprovació així els comptes de l'any passat. "La junta general ordinària d'accionistes podrà celebrar-se dins dels deu primers mesos de l'exercici social". És a dir, en la majoria de casos, fins que conclogui octubre.

Es tracta d'una de les mesures aprovades aquest dimarts per l'Executiu per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus. Una altra, ampliar els terminis per a presentar els informes anuals.

Per a les cotitzades s'estableix de manera excepcional "l'obligació de publicar i remetre el seu informe financer anual a la CNMV i l'informe d'auditoria dels seus comptes anuals, podrà complir-se fins a sis mesos comptats a partir del tancament d'exercici social. Aquest termini s'estendrà a quatre mesos per a la publicació de la declaració intermèdia de gestió i l'informe financer semestral".

El tema de la junta s'havia convertit en polèmica en les últimes jornades. Bancs com el BBVA ja l'han celebrat. Bankinter la té prevista per a aquest dijous, per via telemàtica; i Iberdrola la manté convocada per al 2 d'abril.

OPCIÓ TELEMÀTICA PER DECRET

El Govern permet així que la junta pugui ser per via telemàtica, "encara que aquests extrems no estiguin previstos en els estatuts socials", resumeix el Reial decret. Assenyala que podrà fer-se "sempre que s'acompanyi de garanties raonables per assegurar la identitat del subjecte que exerceix el seu dret de vot".

Quant al consell d'administració, el Govern ha aprovat que siguin "valguts" els seus acords, així com els de les comissions d'auditoria "quan siguin adoptats per videoconferència o per conferència telefònica múltiple, encara que aquesta possibilitat no estigui contemplada en els estatuts socials, sempre que tots els consellers disposin dels mitjans necessaris per a això, i el secretari [del consell] reconegui la seva identitat, la qual cosa haurà d'expressar-se en l'acta i en la certificació dels acords que s'expedeixi".

NO HI HAURÀ CONCURSOS DE CREDITORS

El decret també evita que hi hagi declaracions concursals. "Mentre estigui vigent l'estat d'alarma, el deutor que es trobi en estat d'insolvència no tindrà el deure de sol·licitar la declaració de concurs", recull el decret. "Fins que transcorrin dos mesos a comptar des de la finalització de l'estat d'alarma, els jutges no admetran a tràmit les sol·licituds de concurs necessari que s'haguessin presentat durant aquest estat o que es presentin durant aquests dos mesos. Si s'haguessin presentat sol·licitud de concurs voluntari, s'admetrà a tràmit, amb preferència, encara que fora de data posterior".

Ademas, "tampoc tindrà el deure de sol·licitar la declaració de concurs, mentre estigui vigent l'estat d'alarma, el deutor que hagués comunicat al jutjat competent per a la declaració de concurs la iniciació de negociació amb els creditors per a aconseguir un acord de refinançament, o un acord extrajudicial de pagaments, o per a obtenir adhesions a una proposta anticipada de conveni, encara que hagués vençut el termini".

Noticias relacionadas

contador