• La companyia, el màxim accionista de la qual és ACS, tindria un valor al mercat de 870 milions d'euros
ep jose luis martinez dalmau presidentesaeta yield
SAETA YIELD

El fons d'inversió canadenc Brookfield Asset Management està en converses per a la compra de la companyia espanyola d'energia renovable Saeta Yield, segons informa Bloomberg. La companyia, el màxim accionista de la qual és ACS, tindria un valor al mercat de 870 milions d'euros.

  • 12,18€
  • 0,00%

Aquest dilluns, la companyia espanyola d'energia renovable ha enviat un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què indica que "segons el coneixement de Saeta Yield, no existeix cap tipus de decisió al respecte, ni certesa que Brookfield Asset Management ni cap de les seves filials vagin a formular una oferta, o sobre els seus eventuals termes i condicions", informa.

Les accions de la companyia espanyola cotitzen aquest dilluns amb pujada de prop del 6% i se situen als 10,82 euros. El 2017, Saeta Yield ha viscut un ral·li del 24%. Un període durant el qual destaca la compra de Lestenergia, un conjunt de nou parcs eòlics en operació amb un total de 144 MW, situats a Portugal. L'adquisició suposa un desemborsament d'aproximadament 104 milions d'euros. També va realitzar la compra de dos parcs eòlics a Uruguai per 65 milions d'euros.

El principal accionista de Saeta Yield és ACS, que compta amb el 24,21% de la companyia renovable. Per això, els analistes de Sabadell han valorat el possible impacte que té aquesta notícia sobre les accions de la constructora que presideix Florentino Pérez. "Notícia positiva, però d'impacte sota a causa del pes limitat en el valor d'ACS. Encara en el cas de primes agressives, majors del 30%, l'impacte en valoració per a ACS augmentaria en 0,5% el nostre preu objectiu (33,66 euros)".

Juntament amb ACS, es troba el fons nord-americà GIP amb el 24,01% de l'accionariat de Saeta Yield i Morgan Stanley que té una posició del 5% de la companyia. "El nostre dubte ve de l'acceptació per part de tots els accionistes a causa del caràcter estratègic que té Saeta tant per a ACS com per a GIP", recorden els experts del Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador