• Aquest contracte de finançament està compost per un tram únic a tipus variable
ep jose luis martinez dalmau presidentesaeta yield
SAETA YIELD

Saeta Yield, a través de la seva filial Lestenergia, Exploraçao de Parcs Eòlics S.A. que és propietària d'una cartera de parcs eòlics a Portugal amb una potència total de 144 MW, ha subscrit un nou contracte de finançament de projecte amb quatre entitats bancàries per un total de 135 milions d'euros amb venciment el 30 de setembre de 2028.

  • 12,18€
  • 0,00%

Aquest contracte de finançament està compost per un tram únic a tipus variable, del com s'ha cobert un 85% amb derivats de tipus d'interès. Així mateix, s'ha acordat l'obertura d'una línia de crèdit per finançar el compte reserva del servei del deute de 9 milions d'euros addicionals.

Dels fons aixecats en aquesta operació, 77 milions d'euros aniran destinats a cancel·lar el deute i derivats existents així com a abonar les comissions i despeses de formalització de l'operació; mentre que 58 milions d'euros aniran destinats a incrementar la liquiditat del Grup Saeta Yield.

Una vegada considerada aquesta operació, la Companyia compta amb una liquiditat propera als 150 milions d'euros, que seran invertits tant en la compra d'actius RoFO de Bow Power (societat conjunta d'ACS i Global Infrastruture Partners), així com en altres possibles adquisicions d'actius renovables a tercers.

Les futures adquisicions suposaran avançar en l'estratègia de diversificació geogràfica del grup, ja que ara com ara un 25% de la potència instal·lada prové d'actius fora d'Espanya, i les perspectives de creixement confirmen l'aposta de Saeta Yield amb el creixement internacional, que busca duplicar el seu negoci internacional en els 24 mesos vinents, fins que aconsegueixin entre el 40% i el 50% del total a la fi de 2019.

En l'actualitat, Saeta Yield opera 1,03 *GW d'energia renovable eòlica i termosolar a Espanya, Portugal i Uruguai. Es tracten d'actius regulats o amb ingressos contractats a llarg termini amb una forta estabilitat en els seus ingressos. La companyia espera generar un flux de caixa distribuible recurrent anual (RECAFD en anglès) de 75,5 milions d'euros, que de seguir aplicant el 85% de ràtio de pay out suposarien un dividend anualitzat de 0,7867 euros per acció.

contador