ep presidentebanco sabadell josep oliu 20171018170103
BANCO SABADELL
1,51€
  • -0,01€
  • -0,89%

Banc Sabadell ha tornat a ser el pitjor valor de l'IBEX aquest dilluns, amb una retallada del 4,8%. L'ha seguit CaixaBank, que després dels forts descensos de divendres, s'ha deixat avui un 4,5%. L'entitat presidida per Josep Oliu segueix marcant mínims històrics després de fer el mateix divendres (la seva cotització actual és de 0,865 euros). Recordem que el banc es va desplomar divendres passat després de publicar els seus resultats, amb retallades del 9% en els seus títols.

Sabadell va guanyar un 54,2% de menys el 2018 a causa dels problemes en la seva filial britànica, TSB. Els analistes admeten que segueix preocupant l'evolució de TSB i també l'impacte que el Brexit pugui tenir en el banc. En aquest sentit, cal assenyalar que aquest mes és crucial pel que fa al Brexit ja que el Parlament britànic tornarà a votar el 26 de febrer el pacte al qual Theresa May arribi amb la Unió Europea (UE).

Cal assenyalar que, en l'acumulat de 2019, només cinc valors de l'IBEX cotitzen en vermell i que el pitjor n’és Sabadell, amb retallades del 12% des de l'arrencada de l'any. Entre els altres quatre valors hi ha tres bancs (CaixaBank: -6,07%; Bankinter: -5,73%; Bankia: -4,10%) i una farmacèutica (Grifols, que es deixa tot just un 0,1%).

Sabadell va explicar divendres que el fort descens en el benefici es va deure als costos extraordinaris fruit de la migració tecnològica de TSB i de la neteja del balanç del banc, que van impactar amb 637.100.000 d'euros. Sense tenir en compte aquests extraordinaris, el creixement del benefici net hauria estat del 9,6%.

Les caigudes de Sabadell d'aquest dilluns es produeixen en un context de descensos al sector bancari europeu. Aquest sector es va deixar la setmana passada un 6% i aquest dilluns continua retallant, encara que de manera moderada (-0,5%). "El sector bancari, aquí i a Europa, segueix sent baixista", recorden els experts de Bolsamanía. Cal recordar que Julius Baer ha publicat avui resultats, amb un augment del benefici del 4% el 2018, alhora que ha anunciat un pla de retallada de costos que inclou reduir plantilla. L'entitat es deixa ara més d'un 4% en borsa.

De tornada a Sabadell, els experts de Deutsche Bank rebaixen aquest dilluns el seu preu objectiu després de les fortes retallades de divendres. El banc alemany li dona ara un valor teòric d’1,15 euros des dels 1,20 euros, mentre reitera el consell de mantenir.

Noticias relacionadas

contador