ep archivo   sede corporativa de banco sabadell en sant cugat del valls barcelona
BANCO SABADELL - Archivo

Banc Sabadell ha elegit el grup italià Nexi com l'oferent preferent per adquirir la seva filial de pagaments, segons han informat a Reuters dues fonts amb coneixement sobre el tema. D'aquesta manera, Nexi s'ha imposat sobre el rival, la francesa Worldline, després que l'oferta presentada per la italiana hagi arribat als 400 milions d'euros.

  • 1,52€
  • 1,51%

Segons l'acord, Sabadell mantindria un dret exclusiu per comercialitzar préstecs o executar transaccions financeres amb els clients els pagaments dels quals es manejaran externament.

L'entitat va notificar el mes de setembre passat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que estava analitzant un possible acord estratègic amb un soci industrial especialista en el negoci d'adquirència, amb l'objectiu de reforçar l'avantatge competitiu i ampliar la seva proposta de valor en aquest àmbit.

L'operació, valorada fins a 400 milions d'euros, estava sent gestionada per Barclays i només anava adreçada als actors del sector.

Els actius bancaris escindits, com el negoci de punt de venda (POS), són molt atractius per als inversors, ja que comporten contractes lucratius a llarg termini amb compradors que continuaran brindant el servei externalitzat.

Sabadell té una forta presència en el negoci de pagaments i el potencial de creixement és elevat per a l'entitat, de fet aquesta branca, que se centra principalment en els préstecs al consum, té uns ingressos bàsics d'entre 25 i 30 milions d'euros.

Amb tot, aquest negoci és una font d'ingressos estable per als bancs, però els avenços tecnològics i la forta competència en el sector requereixen fortes inversions, cosa que està provocant que cada vegada un nombre més gran d'entitats decideixin vendre'n tot o part.

Noticias relacionadas

contador